hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tožilka želi tajno obravnavo za Janšo

Deli na:

Tožilka Branka Zobec Hrastar je spremenila obtožni predlog zoper Janeza Janšo, v katerem sedaj predlaga tajno obravnavo na sodišču. Janša je na Facebooku objavil popravke obtožnega predloga, s katerimi po njegovem tožilka popravlja sama sebe. Objavljamo Janšin komentar na popravke, ki ga je naslovil Kozlovska sodba v Višnji Gori - II. del.

Tožilka Branka Zobec Hrastar je spremenila obtožni predlog zoper Janeza Janšo, v katerem sedaj predlaga tajno obravnavo na sodišču. Janša je na Facebooku objavil popravke obtožnega predloga, s katerimi po njegovem tožilka popravlja sama sebe. Objavljamo Janšin komentar na popravke, ki ga je naslovil Kozlovska sodba v Višnji Gori - II. del.

 

Neugotovljenega dne na neugotovljenem kraju na neugotovljen način. - Tožilka Hrastarja popravlja sama sebe in predlaga tajno obravnavo.

Pred dnevi sem od Okrajnega sodišča v Ljubljani (okrajna sodnica Barbara Klajnšek) poleg osnovnega teksta prejel za celo stran popravkov obtožnega predloga. Vsi, ki so prebrali celoten tekst, objavljen na FB, so lahko že zdavnaj ugotovili, da je v njem na desetine nesmiselnih stavkov in logičnih napak. Te so nastale zaradi obupnega poskusa brez dokazov skonstruirati insinuacije domnevnega kaznivega dejanja ter zaradi copy - paste metode, ko je Hrastarjeva brez smiselnega reda enostavno kopirala cele dele policijske ovadbe ali poročila, odvisno kaj so ji poslali.


V poslanih popravkih pa tožilka Hrastarjeva popravlja celo svojo lastno kvalifikacijo domnevnega kaznivega dejanja. V obtožnem predlogu tako zapiše, da gre za sum kaznivega dejanja po 1. odstavku 269 členu KZ (sprejemanje daril za nezakonito posredovanje)v zvezi z 22. členom KZ (kazniv naj bi bil tudi poskus). V popravkih obtožnega predloga, ki jih je Hrastarjeva naknadno poslala na Okrožno sodišče v Ljubljani, pa je spremenila 22. člen KZ v 25. člen KZ, ki govori o sostorilstvu domnevnega kaznivega dejanja.

Postavlja se vprašanje, kako je lahko tožilka, ki naj bi bila visoko strokovna in ki je bila celo vodja posebne skupine tožilcev, zagrešila takšno osnovnošolsko napako. Če bi jo naredil kak pripravnik, bi ga verjetno že naslednji dan nagnali iz službe. Nje seveda ne bojo, ker ima politično nalogo. Dokazati mora, da sem neugotovljenega dne na neugotovljenem kraju in na neugotovljen način "sprejel obljubo plačila provizije". Pravno tega tožilka Hrastarjeva ne bo nikoli dokazala, ker se takšno dejanje ni nikoli zgodilo. Enkrat (leta 1988) so me sicer že obsodili za dejanje, ki ga nisem storil, vendar se je to zgodilo na tajni obravnavi, iz katere je bila javnost izključena (sodba je bila po formalnem padcu komunističnega režima razveljavljena). Bo tokrat javnost lahko prisotna, se bo lahko glavna obravnava snemala in bo imela Slovenija možnost spremljati proces? Če bo to možno, bo politično - tožilski konstrukt padel. Javnosti se očitno boji tudi tožilka, saj je okrajnemu sodišču predlagala tajno glavno obravnavo. Udbovec Zvonko Hrastar in organizatorji velikega poka iz Finske so nanjo zaradi tega predloga nedvomno ponosni. Isto totalitarno ozadje, isti ljudje, iste metode.

Janez Janša