nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Slovenija

Tonin naj bi nasedel Janševi obljubi o premierskem položaju, lažna naj bi bila tudi novica o menedžerju, ki naj bi ga za mandatarja našel Počivalšek

Deli na:
Tonin naj bi nasedel Janševi obljubi o premierskem položaju, lažna naj bi bila tudi novica o menedžerju, ki naj bi ga za mandatarja našel Počivalšek

Kot nam je zaupal vir blizu prvaka SDS, naj bi Janša Toninu obljubil podporo za mandatarja, če mu uspe oblikovati novo koalicijo. - Foto: Bobo

V javnosti še vedno odmevata napovedi prvaka SDS Janeza Janše in prvaka NSI Mateja Tonina, da bomo v nekaj tednih dobili novo vladno koalicijo, za katero naj bi se dogovarjale nekatere vladne in nekatere koalicijske stranke.

Vse koalicijske stranke so zanikale kakršne koli pogovore z SDS ali NSI o novi vladni koaliciji, zato pravzaprav ni znano, s kom sta se o sestavljanju nove vlade pogovarjala Janša in Tonin. A vse skupaj naj bi bila Janševa igra, v katero se je ujel prvak NSI.

Kot nam je zaupal vir blizu prvaka SDS, naj bi Janša Toninu obljubil podporo za mandatarja, če mu uspe oblikovati novo koalicijo. Ob tem naj bi mu dal vedeti, da ga vodenje vlade v obstoječih političnih razmerjih ne zanima, zato pa naj bi Tonin njegovo ponudbo zagrabil z obema rokama.

Toda z zadnjim nastopom na televizijah si je naredil medvedjo uslugo, saj ga v koalicijskih strankah ne jemljejo več resno, prav tako so zaskrbljeni tudi v njegovi NSI, kjer vse manj verjamejo, da bo po kongresu Desusa koalicija res razpadla ter da bosta vlado Marjana Šarca zapustila SMC in SAB.

Foto: Primož Lavre - Zdravko Počivalšek in Janez Janša.

V javnosti sicer kroži več imen za novega mandatarja. Poleg Tonina se omenja tudi prvak SMC in gospodarski minister Zdravko Počivalšek, a v njegovi stranki zanikajo, da bi rušili obstoječo koalicijo in sestavljali novo z opozicijskimi strankami.

»Koalicija deluje in ministrstva, ki jih vodijo ministri iz vrst SMC, imajo še nekaj zakonodajnih in drugih načrtov, ki jih nameravajo izpeljati. V luči tega ni nobenega razloga, da bi prekinjali navsezadnje tudi lastno delo,« je za Reporter dejal vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič.

Nazadnje se je pojavila informacija, da naj bi se prvaka SDS in SMC zelo pogosto sestajala in da naj bi novo vlado prevzel menedžer, ki naj bi ga v dogovoru z Janšo poiskal Počivalšek. Tudi ta novica naj bi bila lažna, pravi Zorčič.

»Drži le to, da je vlada manjšinska in da bo vedno znova iskala glasove svoje zakonodajne predloge. Prav te okoliščine pa so lahko tiste, ki bodo pospešile dogajanje v vladi bodisi da bo prišlo do reorganizacije ali pa do razpada, če bo prišlo do kakršnega koli konflikta v vladi. Ampak zaenkrat tega ni. Če bo do tega prišlo, se bodo zagotovo odvili razni pogovori, do takrat pa je to, kar se dogaja zadnjih dni, zelo preuranjeno,« je dejal za Reporter.

Več v ponedeljkovi tiskani številki revije Reporter.

loading...
Loading...