Tablete Svet24.si

Mama je hčerki pomagala pri splavu, zdaj so jo ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

POL20150401F5_00002 Necenzurirano

Težava Slovenije ni globoka država, ampak plitva...

1674543173-s2f10781-26-1674543149830 Reporter.si

Odkar Logar vodi nadzorni svet Istrabenz turizma, ...

nemcija Ekipa24.si

Odjeknilo je! Nemci izbrali novega selektorja, na ...

tibor Njena.si

Tibor Baiee spet verjame v ljubezen, na poti tudi ...

goltes Ekipa24.si

Dončićeva zaročenka objavila noro fotografijo, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Čeprav vabila sploh ni dobil, Tonin članstvu NSi obljublja: V Golobovi vladi nas ne bo!

Deli na:
Čeprav vabila sploh ni dobil, Tonin članstvu NSi obljublja: V Golobovi vladi nas ne bo!

Matej Tonin in NSi so tako proslavili 6,85 odstotka na volitvah v DZ. - Foto: Bobo

V torek, ko je državni zbor potrdil vlado, kot si jo je lansko pomlad zamislila koalicija, je prvak Nove Slovenije Matej Tonin članstvu stranke poslal pismo, v katerem je zatrdil, da NSi ne bo vstopila v vlado Roberta Goloba, ker naj bi ta teptala temeljne vrednote države in zviševala davke.

V pismu je zavrnil očitke, da se je NSi Golobu prodala za nekaj mest v upravah državnih podjetij in nadzornih svetih: »Vsak, ki misli, da bo zaradi tega NSi ubogljiva in poslušna, mu lahko povem zelo jasno: 'Ne bo!'

Kot ključna razloga za to navaja vladno ukinjanje samostojnega muzeja osamosvojitve in pa ekonomsko politiko Golobove vlade.

»NSi ne želi sodelovati v vladi, ki tepta temeljne vrednote, na katerih je zrasla naša država,« piše Tonin o potezi vlade in še zlasti kulturne ministrice Aste Vrečko, ki ji zaradi združitve Muzeja slovenske osamosvojitve in Muzeja za novejšo zgodovino v nov javni zavod v NSi celo grozijo z interpelacijo.

Tonin pravi tudi, da bo »NSi odločno nasprotovala vladi, ki v Sloveniji brezglavo viša davke, uvaja socialistično uravnilovko, uničuje gospodarstvo in z metodami centralnega planiranja rešuje sistem slovenskega državnega zdravstva«.

Pred kratkim se je Tonin že odpovedal nadaljnjemu sodelovanju v vladi, ki bi jo vodil Janez Janša, zdaj obrača hrbet še Golobu. Čeprav, to je treba poudariti, ga ne eden ne drugi ni vabil v kako vlado: Janša je tako kot Tonin v opoziciji, Golob pa ima svojo koalicijo in ni videti pravega razloga, zakaj bi se šel povezovat z NSi.

Tonin članstvu stranke sicer piše, da imajo odlične kadre in da bodo še naprej delovali kot neizprosna opozicija, a oboje v Novi Sloveniji trdijo že dobro desetletje, podpora na volitvah pa ostaja dokaj podobna.