sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tone Kuntner: Ne priznamo sodb, ki so se rodile iz sovraštva

Deli na:
Tone Kuntner: Ne priznamo sodb, ki so se rodile iz sovraštva

"Oton Filipič je v govoru pred Vrhovnim sodiščem poudaril, da se vse bolj kaže potreba po vnovičnem umerjanju tehtnice, ki naj bi na vratih tega hrama simbolizirala pravičnost. Prav tako se kaže potreba po novi vzpostavitvi pravičnih zakonov, ki bodo veljali za vse enako, ne glede na vero, barvo kože, spol ali pa politično prepričanje," so v Odboru 2014 zapisali ob današnjem protestu pred vrhovnim sodišče zaradi kršitev človekovih pravica Janeza Janše.

Vsakdo, ki prebere, na podlagi česa je bil prvak največje opozicijske stranke Janez Janša obsojen, lahko ugotovi, da je bil obsojen na podlagi indicev, kar pomeni, da je lahko na podlagi takšnih domnev obsojen prav vsakdo in to je izredno zaskrbljujoče, poudarjajo v odboru.

Pavla Pirc je pred sodišče ugotavljala, da tranzicija v Sloveniji ni uspela. "Slovence delijo na prave in neprave. Sodstvo ni sposobno obsoditi zločincev iz prejšnega sistema." Kot je padel berlinski zid prihaja iz arhivov resnica, dodaja Pirčeva, ki je prepričana, da bo pravica prišla na dan.

"Vsaka zima se konča s pomladjo," je poudaril Tone Kuntner, ki je med drugim deklamiral pesem Jaz bratje pa vem za domovino. "Ne priznamo sodb, ki so se rodile iz sovraštva," vztraja Kuntner.

"Upanje imamo, pravico še čakamo, svoboda pa je samo vprašanje časa," je prepričan Matej Zorko, ki svari, da m"ed nami ostajajo trdno zakoreninjene stare sile." Je pa optimističen: "Maske padajo. Naše sanje niso njegove sanje."