Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tom in Jerry v parlamentu - politika na mačku

Deli na:
Tom in Jerry v parlamentu - politika na mačku

Foto: Bobo

Če je slovenska kultura na psu, je slovenska politika na mačku. To se je včeraj potrdilo na seji odbora za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, na katerem se je predstavil kandidat za ministra za ta združeni resor dr. Žiga Turk. Pa ne da bi on imel mačka, ampak je očitno poslanka SD Majda Potrata videla preveč miši.

Zmotila jo je njegova izjava, da ni važno, kakšne barve je mačka, važno je, da lovi miši. Poslanka Potrata je pravilno ugotovila, da gre za citat nekdanjega kitajskega komunističnega veljaka Deng Xiao Pinga, ob čemer se je zgrozila. Žiga Turk je namreč to izjavil ob razpravah v zvezi z javnim in zasebnim šolstvom, pri čemer je poudaril, da je važna kvalitetna storitev ter da je lahko zasebno šolstvo brezplačno, tako kot je lahko tudi javno šolstvo plačljivo.

Potrati pa je razložil, da se je Kitajska z Dengovo izjavo začela dvigati od revščine. A poslanka SD se ni dala, besede reformatorja nekdaj bratske partije je obrnila drugače: zaskrbelo jo je, kako bo ena mačka lovila več miši, pri čemer je seveda mislila na tako imenovani megaresor, ki bo zajemal šolstvo in šport, visoko šolstvo in znanost, pa še kulturo.

Potrata je najbrž malo pred tem gledala risanko Tom in Jerry, v kateri Tom ni mogel ujeti Jerryja, zaradi česar je najel mačjega iztrebljevalca miši. Risanka se konča, da iztrebljevalec miši obupa nad Tomom in se spremeni v iztrebljevalca mačk. Verjetno je vlogo Toma pripisala Turku, vlogo mačjega iztrebljevalca pa sami sebi.

Na koncu pa kot vedno zmaga Jerry. Seveda je to zgolj fikcija v glavi Majde Potrate. Večina članov odbora je vendarle menila, da bo Turk vendarle zmogel loviti vse te miši, ki jih je videla Potrata, saj je na koncu kandidata za ministra podprl z veliko večino glasov; proti sta bila le predstavnika SD: Samo Bevk in Majda Potrata.