muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To so prve napovedi verjetne nove ministrice za zdravje

Deli na:
To so prve napovedi verjetne nove ministrice za zdravje

Valentina Prevolnik Rupel - Foto: Bobo

Valentina Prevolnik Rupel še ne razkriva ožje ekipe, s katero bo, če bo dobila podporo DZ, prevzela vodenje ministrstva za zdravje. Med prioritetami je naštela dostopnost do kakovostnega zdravstvenega varstva, vzdržnost financiranja in opredelitev košarice pravic. Prepričana je, da bo zdravstveni sistem po koncu njenega mandata nekoliko boljši.

Kandidatka za ministrico za zdravje je o svoji bodoči ekipi v današnji izjavi za medije razkrila le, da jo bo sestavljalo nekaj znanih imen, s katerimi sodeluje že dolgo, in nekaj novih.

Povedala je, da je bila odločitev težka, saj je drugače sprejeti celoten mandat oziroma ga prevzeti na sredini. Po temeljitem premisleku in pogovoru z najbližjimi in sodelavci pa je prepričana, da lahko v dveh letih in pol nekaj dosežejo.

Poudarila je, da bodo do sistema, kjer so zdravstvene storitve, ki jih potrebuje vsak prebivalec, kakovostne in dostopne vsakomur, lahko prišli samo v sodelovanju z vsemi deležniki. "Upam, da bomo vsi skupaj zbrali toliko poguma in modrosti, da se bomo lahko osredotočili na prebivalca in njihove zdravstvene potrebe," je povedala.

V svojem mandatu je napovedala tudi sprejem več zakonov, vsi pa bodo po njenih besedah urejali prioritetne vsebine, torej dostopnost do kakovostnih zdravstvenih storitev. Poudarila je, da se dostopnost ureja na več nivojih in v več zakonskih in podzakonskih aktih. "Vseh se bomo lotili celovito, tako da govorimo o uvajanju postopnih sprememb po korakih, v sodelovanju z vsemi deležniki, ki bodo celovito uredili sistem zdravstvenega varstva," je prepričana.