Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To je morska vila, ki si jo je postavil eden najbolj plačanih televizijcev v Sloveniji (FOTO)

Deli na:
To je morska vila, ki si jo je postavil eden najbolj plačanih televizijcev v Sloveniji (FOTO)

Foto: Reporter

Medtem ko je »na čakanju«, lahko Tomaž Perovič uživa v svoji novi poletni rezidenci v Parecagu nad Sečovljami.

Televizijec Tomaž Perovič si je z ženo Darjo v Parecagu nad Sečovljami uredil svojo »morsko hišo«, ob kateri je manjši bazen. Starejšo hišo, ki se drži druge, sta kupila pred dvema letoma, jo prenovila in dogradila, zdaj urejata okolico. S parcele se ponuja razgled na Sečoveljske soline in Piranski zaliv.

Glede na oceno geodetske uprave je objekt s parcelo, veliko 376 kvadratnih metrov, vreden le 107.171 evrov. Poleg te parcele imata zakonca Perovič zraven še eno kmetijsko zemljišče, veliko 681 kvadratnih metrov, po oceni Gursa vredno 4691 evrov. Perovič je veljal za enega najbolje plačanih televizijcev v Sloveniji.

Svojo pot je začel na RTV Slovenija, kjer je bil na začetku devetdesetih urednik oddaje Studio City. Leta 1995 je sodeloval pri zagonu POP TV, bil je dolgoletni direktor informativnega in športnega programa na tej televiziji, vmes je bil dve leti predsednik uprave časopisne družbe Delo.

Ob 20. obletnici Studia City julija leta 2009 je izjavil, so pri tej oddaji bili politični pritiski, vendar jih je jemal kot del posla in nanj niso vplivali. To je bilo ravno v času, ko je Perovič grobo preprečil, da bi v oddaji Trenja na POP TV obravnavali laž Gregorja Golobiča, tedaj ministra za visoko šolstvo, glede lastništva v Ultri.

Zaradi Perovičeve cenzure je voditelj in urednik oddaje Uroš Slak zapustil POP TV, izkazalo pa se je, da so bile Perovičeve besede o tem, da politiki nanj niso vplivali, sprenevedanje. Ravno LDS je imela v času dolgoletne vladavine prek Golobiča največji vpliv na POP TV, kjer je imela ta stranka poseben status, televizija pa v zameno oglaševanje – denar državnih firm.

Konec leta 2014 je s POP TV odšel tudi Perovič, in sicer za direktorja informativnega programa na Planet TV v lasti državnega Telekoma in grške Antenne Group. Tam je najprej pometel z novinarji Urošem Slakom, Bojanom Travnom in Ano Turk, ki so po željah Golobiča pred tem odšli s POP TV oziroma Kanala A (Traven je bil v nemilosti Golobiča kot urednik oddaje Svet na Kanalu A).

Toda potem ko je moral Planet TV zapustiti razvpiti generalni direktor Marijan Jurenec, so konec lanskega leta odslovili še Peroviča. Potem je na vso moč prepričeval člane programskega sveta RTV, da bi ga podrli za novega generalnega direktorja po Marku Filliju, vendar pri tem ni bil dovolj uspešen in ni niti kandidiral.

Pred nekaj tedni naj bi bil v igri tudi za direktorja TV Slovenija, v času, ko je skušal Igor Kadunc s tega mesta spraviti Ljerko Bizilj, vendar je tudi to padlo v vodo. Pravijo, da je Perovič trenutno »doma, na čakanju«. No, v Parecagu mu ni hudo.

Kjerkoli je že bil, je po svojih firmah Perovič in hči, d. o. o., ter Tomaž in hči, d. o. o., odlično zaslužil. V letih od 2012 do 2014 je v prvem podjetju prejel skupaj 350 tisoč evrov. V zadnjih dveh letih je poslovanje prenesel na družbo Tomaž in hči, pri prejšnjem podjetju pa je v bilanci pustil kar 429.777 prenesenega dobička. V zadnjih dveh letih je po drugi firmi zaslužil skoraj četrt milijona evrov, pri čemer je bilo čistega dobička 97.557 evrov.