stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tinkara Kovač odpotovala na Dansko

Deli na:
Tinkara Kovač odpotovala na Dansko

Foto: Bobo

Slovenska predstavnica na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije Tinkara Kovač je danes zjutraj odletela proti Koebenhavnu, kjer bo 8. maja nastopila v drugem predizboru Evrovizije. Kot je dejala za STA, upa, da bodo Slovenci zadovoljni, tudi če s pesmijo Spet / Round and Round ne bo zmagala.

Ob tem Kovačeva dodaja, da si želi, da bi se imela slovenska ekipa v danski prestolnici vsaj "tako lepo, kot so se imeli predstavniki", ki so se udeležili včerajšnje novinarske konference. Srečo na Danskem so Kovačevi namreč zaželeli tudi Lado Leskovar, Nuša Derenda, Omar Naber in Alenka Gotar.

O "treh minutah na odru" koebenhavnske arene B&W Hallerne, pevka na novinarski konferenci ni želela povedati preveč, "saj je tudi tisto, kar se zgodi na odru, faktor presenečenja".

"Na odru bi lahko imeli tudi instrumentaliste. Zaradi evrovizijskih pravil o živem petju na vnaprej posneto matrico pa smo se odločili, da ne bomo 'blefirali'. Zato bodo z mano na odru samo vokalisti, ki bodo dejansko peli. Na oder gremo iz srca odpet Nika Zorjan, Lea Sirk, Manca Špik, Raay in jaz," je pojasnila.

Ob njenem nastopu na tekmovanju pa bodo na Danskem v sodelovanju z Vseslovenskim združenjem malih delničarjev (VZMD) pripravili tudi celovito predstavitev Slovenije.

"Te dni smo precej aktivni. Imamo precej razširjeno ekipo, ki bo mojemu potovanju dodala pozitivne slovenske atribute. Pričakujem, da bomo imeli zelo lep slovenski večer. Vemo, da je RTV Slovenija letos komaj izpeljala ta večer, zato smo se z VZMD odločili, da organiziramo srečanje slovenskih organizatorjev. Imeli bomo tudi sprejem na veleposlaništvu. Da o koncertu z mojim bendom sploh ne govorim," je še dejala.