sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Eurosong bo prihodnje leto potekal na Dunaju

Deli na:
Eurosong bo prihodnje leto potekal na Dunaju

Foto: Reuters

Naslednji izbor za pesem Evrovizije bo med 19. in 23. majem 2015 potekal v dunajski dvorani Stadthalle, so sporočili avstrijski organizatorji.

Organizatorji prihodnjega evrovizijskega izbora so za prizorišče izbrali Dunaj. 60. izbor za pesem Evrovizije bo tako med 19. in 23. majem 2015 potekal v dunajski dvorani Stadthalle.

Ker je v Köbenhavnu na Danskem maja letos s pesmijo Rise Like a Phoenix zmagala avstrijska pevka Conchita Wurst, bo naslednji izbor potekal v Avstriji. V ožjem izboru za organizacijo tega največjega glasbenega tekmovanja za leto 2015 so bili Dunaj, Gradec in Innsbruck. Vsa tri mesta so predlagala prizorišča, kjer bi avstrijska javna televizija ORF lahko pripravila tekmovanje, ter podala svoje ideje glede izvedbe.

„Imeli smo tri zanimive ponudbe in vse so presegale naša pričakovanja – iskreno bi se zahvalil tudi Gradcu in Innsbrucku. Po temeljitvi preučitvi in natančnem premisleku vseh relevantnih dejavnikov smo se odločili za Dunaj. Mesto leži v osrčju Evrope, daje velik poudarek glasbi in odprtosti, bil je že gostitelj številnih velikih prireditev in je seveda kot prestolnica posebej primeren za to, da priredi evrovizijski izbor za celo deželo. Naš cilj je prirediti tak glasbeni izbor, ki bo Avstriji v ponos in ki bo naredil vtis na Evropo,“ je o izboru Dunaja za prireditelja 60. Eurosonga povedal  generalni direktor ORF, Alexander Wrabetz.

Dunajska dvorana Stadthalle je največji prireditveni prostor v Avstriji in ena od treh največjih in vodilnih prireditvenih prostorov v Evropi, saj lahko sprejme 16.000 obiskovalcev. Vsako leto se v njej zvrsti več kot 300 prireditev. Poleg tega je na Dunaju gostom na voljo več kot 60.000 hotelskih postelj, od tega 187 v hotelih s štirimi ali petimi zvezdicami. Njegova prednost je tudi odlična mreža javnega prevoza ter dobre letalske in železniške povezave.

Predizbora prihodnjega Eurosonga bosta potekala 19. in 21. maja, finale pa 23. maja 2015. Poleg več tisoč gledalcev v dvorani organizatorji pričakujejo tudi več kot 1.500 novinarjev s celega sveta, ki bodo o dogodku na Dunaju poročali dva tedna. Vstopnice za gledalce bodo v prodaji konec tega ali v začetku prihodnjega leta. Po televiziji si prireditev vsako leto ogleda 195 milijonov ljudi iz več kot 40 držav.