1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tina Maze v smuku lovi tretjo kolajno na SP v Schladmingu

Deli na:
Tina Maze v smuku lovi tretjo kolajno na SP v Schladmingu

Foto: Reuters

Po moških se bodo na svetovnem prvenstvu v kraljevi disciplini alpskega smučanja, smuku, preizkusile še ženske. Novega smukaškega kralja Schladminga so že okronali, to je postal Norvežan Aksel Lund Svindal. Odgovor o tem, kdo bo smukaška svetovna kraljica, bo padel danes.

Naslov svetovne smukaške prvakinje izpred dveh let iz Garmisch-Partenkirchna bo branila Avstrijka Elisabeth Görgl (13), Američanka Lindsey Vonn zaradi hude poškodbe kolena ne bo dobila priložnosti braniti naslova podprvakinje. Nemka Maria Höfl-Riesch (16), bronasta iz Garmischa, je prav na največjem tekmovanju v letošnji sezoni pokazala najboljše nastope. Po osvojenem zlatu v superkombinaciji je nevarna za najvišja mesta tudi v smuku.

Ilka Štuhec in Vanja Brodnik bosta nastopili z dobrima startnima številkama, 1 in 7, slovenska šampionka Tina Maze, peta pred dvema letoma v smuku na SP v Garmisch-Partenkirchnu, sodi tokrat v Schladmingu v ožji krog favoritinj za zmago.

Po zlatu v superveleslalomu in srebru v superkombinaciji Mazejeva na svetovnem prvenstvu lovi svoje že tretje odličje. Na obeh tekmah, na katerih je osvojila kolajno, je nosila startno številko 18. Javni žreb v Schladmingu pa ji je tokrat namenil številko 20. Na startu je sicer 41 tekmovalk.

Zmagovalka treh smukov v letošnji sezoni Vonnova je po hudem padcu na superveleslalomu že onstran Atlantika. Mazejeva je bila na smukih v letošnji sezoni druga v Cortini d'Ampezzo in četrta v St. Antonu ter se je pred začetkom prvenstva zavihtela na tretje mesto posebnega smukaškega seštevka svetovnega pokala. Pred njo je, ob odsotnosti Vonnove, le še Američanka Stacey Cook, ki bo startala tik pred Mazejevo s številko 19. Še ena vedno nevarna Američanka Julia Mancuso ima startno številko 17.