premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

morski pes, avstrijska turistka Svet24.si

Morski pes avstrijski turistki odgriznil nogo in ...

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Dejan Vukobratović Njena.si

Takšen je bil Dejan kot dolgolasec!

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tini Maze še eno zlato: svetovna prvakinja tudi v kombinaciji

Deli na:
Tini Maze še eno zlato: svetovna prvakinja tudi v kombinaciji

Foto: Reuters

Tina Maze je na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v koloradskem Vailu in Beaver Creeku vso konkurenco premagala tudi v alpski kombinaciji. Mazejeva je postavila najhitrejši čas kombinacijskega smuka, prednost pa je nato ubranila tudi v finalnem delu, ko je daljše smukaške zamenjala za krajše slalomske smuči.

Mazejeva je na slalomski progi, ki jo je postavil njen trener Valerio Ghirardi, ohranila mirne živce ter kot zadnja na progi ni podlegla pritiskom pričakovanj. Pred nastopom najboljše Slovenke so bile na vrhu tri Avstrijke, a je Mazejeva premagala vse za novo zlato.

Druga je bila Avstrijka Nicole Hosp (+0,22), tretje mesto pa je osvojila njena rojakinja Michaela Kirchgasser (+0,35).

Zelo dobro so se odrezale tudi preostale tri Slovenke za lep slovenski ekipni uspeh. Ilka Štuhec (+2,43) šesta na kombinacijskem smuku je nazadnje v slalomu, ki se mu ne posveča, izgubila le eno mesto za sedmi dosežek, Ana Bucik (+4,40) je bila 11., Vanja Brodnik (+4,53) pa 12.

Enaintridesetletna Mazejeva je na svetovnem prvenstvu na progi Ujeda (Raptor) v Beaver Creeku vso konkurenco premagala že na specialnem smuku za naslov smukaške prvakinje v kraljevski disciplini. Na treh tekmah je stopila na oder za zmagovalke. Niz vrhunskih uvrstitev je začela že na uvodni tekmi prvenstva s srebrom v superveleslalomu.

Na svetovnih prvenstvih je osvojila že štiri naslove svetovne prvakinje, vse v različnih disciplinah, po veleslalomskem in superveleslalomskem v Garmisch-Partenkirchnu (2011) in Schladmingu (2013), še smukaškega in kombinacijskega v Vail/Beaver Creeku. Skupno pa je na velikih tekmovanjih, vključno z olimpijskimi igrami, zbrala že 13 kolajn, šest zlatih in sedem srebrnih.

Mazejeva je glavna favoritinja za zmago tudi na preostalih dveh posamičnih disciplinah na svetovnem prvenstvu veleslalomu in slalomu. Črnjanka na torkovi ekipni tekmi ne bo tekmovala.