mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tini Maze še eno zlato: svetovna prvakinja tudi v kombinaciji

Deli na:
Tini Maze še eno zlato: svetovna prvakinja tudi v kombinaciji

Foto: Reuters

Tina Maze je na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v koloradskem Vailu in Beaver Creeku vso konkurenco premagala tudi v alpski kombinaciji. Mazejeva je postavila najhitrejši čas kombinacijskega smuka, prednost pa je nato ubranila tudi v finalnem delu, ko je daljše smukaške zamenjala za krajše slalomske smuči.

Mazejeva je na slalomski progi, ki jo je postavil njen trener Valerio Ghirardi, ohranila mirne živce ter kot zadnja na progi ni podlegla pritiskom pričakovanj. Pred nastopom najboljše Slovenke so bile na vrhu tri Avstrijke, a je Mazejeva premagala vse za novo zlato.

Druga je bila Avstrijka Nicole Hosp (+0,22), tretje mesto pa je osvojila njena rojakinja Michaela Kirchgasser (+0,35).

Zelo dobro so se odrezale tudi preostale tri Slovenke za lep slovenski ekipni uspeh. Ilka Štuhec (+2,43) šesta na kombinacijskem smuku je nazadnje v slalomu, ki se mu ne posveča, izgubila le eno mesto za sedmi dosežek, Ana Bucik (+4,40) je bila 11., Vanja Brodnik (+4,53) pa 12.

Enaintridesetletna Mazejeva je na svetovnem prvenstvu na progi Ujeda (Raptor) v Beaver Creeku vso konkurenco premagala že na specialnem smuku za naslov smukaške prvakinje v kraljevski disciplini. Na treh tekmah je stopila na oder za zmagovalke. Niz vrhunskih uvrstitev je začela že na uvodni tekmi prvenstva s srebrom v superveleslalomu.

Na svetovnih prvenstvih je osvojila že štiri naslove svetovne prvakinje, vse v različnih disciplinah, po veleslalomskem in superveleslalomskem v Garmisch-Partenkirchnu (2011) in Schladmingu (2013), še smukaškega in kombinacijskega v Vail/Beaver Creeku. Skupno pa je na velikih tekmovanjih, vključno z olimpijskimi igrami, zbrala že 13 kolajn, šest zlatih in sedem srebrnih.

Mazejeva je glavna favoritinja za zmago tudi na preostalih dveh posamičnih disciplinah na svetovnem prvenstvu veleslalomu in slalomu. Črnjanka na torkovi ekipni tekmi ne bo tekmovala.