Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Razkrivamo: tako lokalni veljaki kupujejo ...

martin premk ss Reporter.si

Svoboda komunizem »po nasilnosti in ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Primož Roglič Njena.si

'Primož Roglič je nesporni kralj ljudskih src'

lora klinc primoz roglic 19 Ekipa24.si

Soproga Primoža Rogliča je po njegovem odstopu ...

Slovenija

Telemach bo moral blokirati spletne igre na srečo

Deli na:

Vrhovno sodišče je glede omejevanja dostopa do določenih spletnih strani odločilo, da je internetni ponudnik Telemach dolžan upoštevati zahteve urada za nadzor prirejanja iger na srečo, ki jih je z odločbo potrdilo upravno sodišče, so danes sporočili iz Telemacha.

Telemach mora tako blokirati spletne strani www.pokerstars.com, www.pokerstars.si, www.bet-at-home.com, www.expekt.com in sl.sportingbet.com.

"Odločitev vrhovnega sodišča, na podlagi katerega so sklepi za blokado spletnih strani za prirejanje iger na srečo postali pravnomočni, Telemachu nalaga dolžnost blokade. S tem, ko se je vrhovno sodišče opredelilo do vprašanj, ki so bila v konkretnem primeru predmet sodne obravnave, je pričakovati, da bodo sodišča tudi v ostalih še nerešenih primerih po vzoru vrhovnega sodišča izdala vsebinsko enake odločbe," pravi direktor Telemacha Marko Šter.

Dodaja, da so se v Telemachu "zelo trudili in uporabili vsa razpoložljiva pravna sredstva za preprečitev omejitev pri storitvah dostopa do svetovnega spleta, vendar je sodišče presodilo, da prednost v tem primeru podeli javnemu interesu na področju igralništva v Sloveniji".Urad RS za nadzor prirejanja iger na srečo je z odločbami v letih 2006 in 2010 nekaterim podjetjem v tujini prepovedal organiziranje spletnih iger na srečo, ker niso pridobila ustrezne državne koncesije. Ponudniki internetnih storitev so morali na podlagi odločb urada z marcem lani ta spletna mesta blokirati. Ponudniki se s tem niso strinjali in so napovedovali pravne postopke.

Odločbo urada je potrdilo upravno sodišče, Telemach pa se je na odločbo upravnega sodišča pritožil na vrhovno sodišče.

Družba meni, da gre za nesorazmerne in preveč posplošene posege v svobodo internetnega prometa ter da tovrstna blokada ne prispeva k omejevanju dostopa do omenjenih spletnih strani, saj bo do njih še vedno mogoče priti preko posredniških strežnikov.