Foto1 Svet24.si

Pomurski policisti iščejo ukraden traktor

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Enemu najbogatejših Slovencev rubijo vilo na Krku

brecelj golob vlada Reporter.si

Erik Brecelj še ni obupal nad Golobom, ki mu je ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

slovenija Ekipa24.si

Kakšno presenečenje! Kakšno glasbo vrtijo naši...

Slovenija

Telekom je blokiral strani s spletnimi igrami na srečo

Deli na:

Telekom Slovenije je danes blokiral dostop do spletnih naslovov www.pokerstars.com in www.pokerstars.si. Tako je odločilo upravno sodišče, na kar so se v Telekomu Slovenije pritožili, a je vrhovno sodišče pritožbo največjega telekomunikacijskega operaterja v Sloveniji zavrnilo, so danes sporočili iz Telekoma Slovenije.

Upravno sodišče je na predlog Urada RS za nadzor prirejanja iger na srečo s sklepom naložilo Telekomu Slovenije, da na DNS-strežnikih, s katerimi upravlja, onemogoči preslikave tekstovnih imen www.pokerstars.com in www.pokerstars.si v IP-naslove, tako da vrne IP-naslov spletne strani www.infounpis.si. Na tem naslovu je obvestilo urada, zakaj je spletna stran nedostopna.

Telekom Slovenije se je na prejeti sklep pritožil, vendar je vrhovno sodišče pritožbo zavrnilo, zato mora izdani sklep izvršiti. Omenjena spletna naslova bo Telekom Slovenije zato blokiral danes.


S tem bo uporabnikom, ki uporabljajo storitev shranjevanja DNS-podatkov v predpomnilniku, onemogočena komunikacija s temi spletnimi stranmi in tudi vsemi drugimi storitvami, ki so vezane na te naslove. Pri izbiri tega ukrepa so se v Telekomu Slovenije odločili za poseg na svojih DNS-strežnikih, ker s tem v najmanjši možni meri posegajo v možnost komunikacij svojih uporabnikov, so še navedli.

To je po pisanju časnika Delo že pred časom naredilo tudi podjetje Amis, iz Telemacha pa so prejšnji torek sporočili, da morajo blokirati spletne strani www.pokerstars.com, www.pokerstars.si, www.bet-at-home.com, www.expekt.com in sl.sportingbet.com. Vrhovno sodišče je namreč odločilo, da je Telemach dolžan upoštevati zahteve Urada RS za nadzor prirejanja iger na srečo, ki jih je z odločbo potrdilo upravno sodišče.

Urad RS za nadzor prirejanja iger na srečo je z odločbami v zadnjih letih nekaterim podjetjem v tujini prepovedal organiziranje spletnih iger na srečo, ker niso pridobila ustrezne državne koncesije. Ponudniki internetnih storitev so morali na podlagi odločb urada ta spletna mesta blokirati. Ponudniki se s tem niso strinjali in se pritožili, a očitno brez uspeha.