bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

Janez Janša Reporter.si

Janez Janša že prejema starostno pokojnino. ...

osijek pm Ekipa24.si

Grozljivka na Hrvaškem: prerešetali so avto ...

poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Je trk realnosti razblinil ...

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Slovenija

Tatjana Bobnar ni šla v Tacen: v pisarni na Litostrojski čaka, da postane svetovalka predsednice Nataše Pirc Musar

Deli na:
Tatjana Bobnar ni šla v Tacen: v pisarni na Litostrojski čaka, da postane svetovalka predsednice Nataše Pirc Musar

Tatjana Bobnar in Robert Golob - Foto: Bobo

Nekdanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar se je po naših neuradnih informacijah vrnila v prostore na Litostrojski cesti, kjer je sedež ministrstva in policije. Čeprav je ob odstopu napovedala odhod v Tacen, je dobila posebno pisarno na Štefanovi ulici, nato pa so ji odstopili pisarno visokega policijskega uslužbenca, ki je odšel v pokoj.

Kot smo pred časom poročali, se je v policijo vrnila 15. decembra, kjer je dobila naziv višji policijski svetnik in bila uvrščena v 52. plačni razred, kar naj bi bilo približno 2300 evrov neto mesečne plače. To naj bi bilo približno 500 evrov manj, kot prejme generalni direktor policije, ki je uvrščen v 55. plačni razred.

Isti položaj in plačni razred je imela tudi po razrešitvi s položaja generalne direktorice policije marca 2020, ko je vajeti prevzela vlada Janeza Janše, notranje ministrstvo pa Aleš Hojs. Tam pa se ji ni zgodilo nič hudega, za kar se seveda lahko zahvali svojim dolgoletnim sodelavcem, ki so jo pod novo oblastjo zaščitili, tako kot ona zdaj njih.

Bobnarjeva se je omenjala kot možna svetovalka za nacionalno varnost pri predsednici republike Nataši Pirc Musar, vendar se ta za zdaj zanjo še ni odločila. Neuradno pa ta možnost še vedno ostaja odprta, Bobnarjeva pa naj bi se k Pirc Musarjevi preselila, ko se bodo politične strasti nekoliko umirile in se s tem predsednica ne bo preveč zamerila predsedniku vlade Robertu Golobu.