Revija Reporter
Slovenija

Jelinčiča in Tanka je razkuril Požarjev članek sabotiranju rušenja Zorčiča: Koliko so vam naročniki plačali za tako neresno in bedasto objavo?

M. M.
7.587

2. jun. 2021 16:06 Osveženo: 16:11 / 02. 6. 2021

Deli na:

Kdo ti je naročil članek, je Zmago Jelinčič vprašal Bojana Požarja.

Bobo, Primož Lavre

»Koliko so vam naročniki plačali za tako neresno in bedasto objavo in kdo so bili ti naročniki,« je prvak SNS Zmago Jelinčič zbodel Bojana Požarja zaradi članka slednjega o neveljavnih glasovnicah pri razreševanju predsednika DZ Igorja Zorčiča

Poslanec SDS Grims je že včeraj zavrnil namige Požarja, da naj bi Grims oddal neveljavno glasovnico. Požarjev članek je razburil tudi starosto poslancev SDS Jožeta Tanka in Jelinčiča - tudi njiju je Požar uvrstil med »osumljence« za neveljavne glasovnice.

»G. Požar, takale objava za naročnika najbrž ni zastonj, sploh ne, če zraven objavite še sliko?« se je na Twitterju odzval Tanko.

Grimsa in Tanka, dva dolgoletna poslanca SDS, naj bi po pisanju Požarja poskušala na tak način spodkopati položaj vodje poslancev stranke Danijela Krivca.

Tiho ni bil niti Jelinčič. Ob vprašanju Požarju, kdo mu je naročil članek, je dodal: »Saj se vendar ve kdo sta tista dva 'nesrečnika'.« Požar je namignil, da bi lahko Jelinčič poskušal za glasove svoje stranke za menjavo Zorčiča iztržiti še nekaj več.

Poleg Grimsa, Tanka in Jelinčiča je sicer Požar kot osumljenca navedel še poslanca DeSUS Franca Juršo in Ivana Hršaka. Ta dva je sicer že dan prej izpostavil kot najverjetnejša saboterja koalicije pri neuspešnem poskusu razrešitve Zorčiča, a naslednji dan je pisal, da naj bi bila manj verjetna kandidata, saj naj bi sovražila Zorčiča.