Revija Reporter
Slovenija

Branko Grims je Bojana Požarja obtožil lažnivega pisanja: »Vsi so videli, da sem glasoval za Zorčičevo razrešitev!«

Igor Kršinar
9.965

1. jun. 2021 12:22 Osveženo: 12:28 / 01. 6. 2021

Deli na:

Poslanec SDS Branko Grims

Bobo

»Glasoval sem ZA razrešitev Zorčiča in izpolnjeno glasovnico prinesel iz kabine, jo vzdignil, da je bila vidna vsem v dvorani, ter vidno vsem pred kamerami iztegnjeno javno spustil v skrinjico (da onemogočim kakršno koli namigovanje o tem, da bi zadnji hip glasovnico spremenil oziroma naredil neveljavno,« odgovarja poslanec SDS Branko Grims na lažnivi zapis Bojana Požarja, po katerem naj bi Grims oddal neveljavno glasovnico pri razreševanju predsednika DZ Igorja Zorčiča.

»Tako namreč praviloma vedno ravnam pri tajnih glasovanjih, da onemogočim, da bi kdorkoli z mojim imenom manipuliral, mi podtikal, o meni lagal in netil prepire. Podtikanje in diskreditacija je namreč v slovenski politiki že dolgo orožje manj sposobnih za onemogočanje najbolj sposobnih,« dodaja Grims.

Poleg tega Grims pravi, da je bil ob njemu, ko je oddajal izpolnjeno glasovnico, tudi vodja poslanske skupine Danijel Krivec (Požar niti njegovega priimka ne pozna, saj ga imenuje Krivic), ki mu je menda rekel, da s tem pretirava: »Sporni članek je najboljši dokaz, kako zelo prav sem imel. Da ga je objavil Požareport, ki ga mnogi zmotno nekritično sprejemajo kot 'desnega', to še toliko bolj potrjuje.«

»Bilo bi pošteno, da avtor pove z imenom in priimkom, kdo mu nosi neresnične podatke, in kdo je pravi naročnik članka (kdo je naročil, da me spet z lažmi oblati, saj ni prvič, da se mi podtika…), katerega očitno edini cilj je, da z nedokazljivimi neresnicami seje nezaupanje med ljudmi in neti prepir,« sklene Grims.