Revija Reporter
Slovenija

Razvpiti glavni tajnik SD Klemen Žibert je »čudo od deteta«: »Vedno ga boste našli tam, kjer ga boste najbolj potrebovali.«

M. M.
1 6.707

3. feb. 2024 15:01 Osveženo: 15:08 / 03. 2. 2024

Deli na:

Glavni tajnik SD Klemen Žibert - afera s sodno stavbo je osvetlila njegov način delovanja.

M24/Sašo Radej

Glavni tajnik Socialnih demokratov Klemen Žibert je tudi ljubljanski mestni svetnik in poslovnež, ki ga, tako ga hvalijo na spletni strani Mestne občine Ljubljana, »ne bo potrebno iskati v pisarnah in v času uradnih ur«.

Afera s stavbo sodišča je luč usmerila na glavnega tajnika Socialnih demokratov Klemna Žiberta in mož, ki naj bi povečini neopazno deloval v zakulisju, je nenadoma postal ena glavnih političnih zgodb v državi.

Na dan je prišlo tudi, da je njegov oče najel 1,3-milijonski kredit za nakup 150 kvadratov velikega stanovanja v luksuzni novi stanovanjski soseski Schellenburg, za katerega je skupaj plačal okoli 1,4 milijona evrov.

Družina Žibert vsekakor ne sodi v amorfno gmoto, nad katero se je lani odmevno zmrdoval investitor Schellenburga Jože Anderlič, pač pa v »elito« naroda, ki si po Anderličevih besedah lahko privošči nakup tako dragih nepremičnin.

Kako Žibert deluje so najbolje povzeli na spletni strani ljubljanske občine. »Kot člana sveta Mestne občine Ljubljana vam Klemna Žiberta ne bo potrebno iskati v pisarnah in v času uradnih ur. Klemna boste Ljubljančanke in Ljubljančani vedno našli tam, kjer se gradi prihodnost Ljubljane in tam, kjer ga boste najbolj potrebovali.«

»Čudo od deteta :)« je Žibertovo zagnanost ob tem komentiral novinar dela Novica Mihajlović.

Žibert, ki mu pravijo tudi »sendvičar« zaradi lokala s hitro hrano, ki ga je imel pred leti v lasti, naj bi se po trditvah ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan kot glavni tajnik SD vpletel v posel s spornim nakupom stavbe na Litijski cesti v Ljubljani in šel, tako meni ministrica, krepko preko svojih pooblastil.

RAZKRITO: Objavljamo dokumente z analizo posla, ki trese stolček Švarc Pipanove

Bolj kot za politika velja za nekoga, ki zna povezati politiko in gospodarstvo, kar je očitno počel tudi v aferi, ki trenutno trese Slovenijo. Koliko je njegova pomoč koristna, je seveda vprašanje perspektive – ko posel, v katerega se vmešaš, zatrese tvojo stranko in bo zelo verjetno odnesel ministrico, vsaj stranki bolj škodiš kot koristiš. Po drugi strani pa je podjetnik Sebastjan Vežnaver sklenil posel kariere, ko je razpadajočo stavbo državi prodal za več kot štirikrat toliko, kot je zanjo plačal.