Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tako bo Popovič skušal zrušiti novega župana Bržana

Deli na:
Tako bo Popovič skušal zrušiti novega župana Bržana

Foto: Primož Lavre

Franci Matoz, odvetnik nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča, je danes za STA potrdil, da so prejeli sklep koprskega občinskega sveta o zavrnitvi Popovičeve pritožbe in potrditve županskega mandata Alešu Bržanu. Ob tem je Matoz pojasnil, da bodo najkasneje do četrtka vložili pritožbo na upravno sodišče.

Na koprski občini so danes za STA navedli, da so omenjeni sklep Popoviču poslali v četrtek, Matoz pa je potrdil, da so ga v petek tudi prejeli. Kot je še napovedal, bodo v zakonskem roku oziroma najkasneje do četrtka tudi vložili pritožbo na upravno sodišče.

Popovič, ki je koprsko občino vodil zadnjih 16 let, je v drugem krogu županskih volitev 2. decembra tesno izgubil proti Bržanu. Zaradi razlike vsega nekaj glasov in domnevnih nepravilnosti je dolgoletni koprski župan podal ugovor na občinsko volilno komisijo, ki pa je zavrnila njegov ugovor, tako da je tudi po uradnih izidih volitev župan ostal Bržan.

Popovič se je nato pritožil še na koprski občinski svet, ki pa je njegovo pritožbo na ustanovni seji 21. decembra zavrnil in tedaj za župana potrdil Aleša Bržana.

Popovič ima po prejemu obvestila o zavrnitvi pritožbe osem dni časa za vložitev pritožbe na upravno sodišče. To mora nato o pritožbi odločiti v 30 dneh od dneva vložitve pritožbe.