Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tajništvo NSi obračunava z Reporterjem in blati Romano Logar

Deli na:
Tajništvo NSi obračunava z Reporterjem in blati Romano Logar

Foto: Primož Lavre

Zakaj branijo kadre z bremenom sumov kaznivih dejanj in odločitve svojih predstavnikov zanje, si bodo morali pri NSi odgovoriti sami. Reporter ne vnaša nobenega nemira med stranke slovenske pomladi, kot nam očitajo, vnaša pa nemir pri odločitvah za akterje osumljene gospodarskega kriminala in ga bo vnašal še naprej, pa če NSi te akterje podpira ali ne.

Danes so na spletni strani stranke NSi objavili zapis z naslovom »Reporter brani Golobičeve kadre« (na naslednji povezavi: http://www.nsi.si/reporter-brani-golobiceve-kadre.html) kot odziv na naš članek »Desant na Ajpes«. V članku smo razkrili, da je svet Ajpes (Agencija za javnopravne evidence in storitve) za novo direktorico te agencije izglasoval Karmen Škufco, ki je v kriminalistični preiskavi zaradi suma zlorab v letih, ko je vodila Poslovno cono Komenda d.o.o.. Posebna komisija občine Komenda je ugotovila, da je Škufca nakazovala stotine tisoč evrov družbam v lasti prijateljev nekdanjega premierja Toneta Ropa, iz dokumentacije podjetja pa sploh ni razvidno za plačilo kakšnih storitev ali svetovanj naj bi šlo.

Kljub temu, da je Škufca osumljena za gospodarski kriminal, je bil eden od članov sveta Ajpes, ki jih to ni odvrnilo od glasovanja zanjo, tudi Matjaž Jevševar. Če bi bil Jevševar pripadnik Pozitivne Slovenije, SD ali Državljanske liste, takšno ravnanje niti ne bi bilo presenetljivo, toda Jevševar je pomemben predstavnik Nove Slovenije, celo predsednik strankinega regijskega odbora Slovenska Istra. Vključitev predstavnika Nove Slovenije v kadrovsko čistko vlade Alenke Bratušek skušajo na NSi opravičiti z razlago, da je Romana Logar tako ali tako Golobičev kader. Vsak, ki že 20 let spremlja dogajanje v slovenski politiki, ve da je takšna oznaka absurdna, kar navsezadnje sledi celo iz zapisa na strani NSi.

Objavili so namreč del intervjuja Gregorja Golobiča v Financah januarja 2004 v katerem ta nekdanji glavni kadrovik LDS jasno pove, da je bila njegova odločitev, da je na položaj direktorice Službe družbenega knjigovodstva leta 1993 spravil Logarjevo, napačna. To potrjuje, da Logarjeva nikoli ni bila Golobičev kader, ampak ravno obratno. Zaradi tega, ker se ni hotela podrediti tedaj vladajoči LDS, je bila nenehno pod pritiskom Golobiča, »njegovih« medijev in na sploh LDS. Najbolj jim je šlo v nos, da je izvajala neodvisno revizijo lastninskega preoblikovanja nekdaj družbenih podjetij in so za blokiranje tega projekta celo spremenili zakonodajo, kar pa je ustavno sodišče naknadno preprečilo.

Skrajno zavržno je braniti odločitev svojega strankarskega predstavnika, da za mesto direktorice Ajpes podpre osebo osumljeno za gospodarski kriminal v prid prijateljev Toneta Ropa, z zlaganim blatenjem protikandidatke Romane Logar. Ta je v času dosedanjega vodenja Ajpes poslovne baze te agencije približala uporabnikom in jo naredila bolj učinkovito. Drugače od Škufce nad njo ne visi sum oškodovanja niti za en cent.

Zakaj branijo kadre z bremenom sumov kaznivih dejanj in odločitve svojih predstavnikov zanje, si bodo morali pri NSi odgovoriti sami. Reporter ne vnaša nobenega nemira med stranke slovenske pomladi, kot nam očitajo, vnaša pa nemir pri odločitvah za akterje gospodarskega kriminala in ga bo vnašal še naprej, pa če NSi te akterje podpira ali ne.

Pod zapis NSi se nista podpisala ne glavni tajnik stranke Robert Ilc, ne predstavnik za odnose z javnostmi Jernej Vrtovec. Če že njima, ki sta bila še mladoletna v času, ko je imela Logarjeva zaradi svojega dela že težave z Golobičevimi ljudmi, spomin ne seže tako daleč, pa bi morala vsaj predsednica NSi Ljudmila Novak brzdati takšne izbruhe. Poleg tega so zapisali, da »odgovorni urednik Reporterja ne premore niti toliko demokratičnosti, da bi objavil tudi drugo plat zgodbe, v obliki popravka, ki ga je zahteval Matjaž Jevševar.« Tukaj ne gre le za manipulacijo, temveč za čisto laž. V zadnji številki Reporterja smo na strani 66 objavili Jevševarjev popravek v celoti, brez kakršnihkoli sprememb, na kar smo Vrtovca danes tudi opozorili. Kmalu za tem je bila neresnična navedba umaknjena iz zapisa na spletni strani NSi.

Kakšno stališče imamo do ravnanja predstavnika NSi Matjaža Jevševarja v zvezi z Ajpes pri tedniku Reporter, je bistveno manj pomembno od tega, kako bodo Jevševarjevo ravnanje in podporo NSi za takšno ravnanje ocenili volivci NSi.