Revija Reporter
Slovenija

Tajkunski privilegiji v zaporu na Puščavi: zasebni kuhar, dopustovanje in pikniki z žarom

Nenad Glücks
7.363

20. jun. 2021 20:00 Osveženo: 7:24 / 22. 6. 2021

Deli na:

Žar, ki si ga v zaporu na Puščavu gradijo zaporniki

Reporter

Ste imeli že kdaj 37 dni dopusta na leto? Velika večina nas o tem lahko le sanja, toda za obsojence na odprtih oddelkih zaporov po Sloveniji so te sanje dosegljive. Predstavljamo primera znanih Boška Šrota in Mateja Raščana.

Šrot in Raščan sta na odprtem oddelku zapora na Dobu pri naselju Puščava, kjer pa obsojenci ne živijo prav nič puščavniško.

Zakaj nekatere ta odprti oddelek spominja na planinsko kočo.

Kakšne privilegije po besedah naših virov uživata omenjena zapornika in kaj na to pravijo na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij. Kdo je dal idejo za gradnjo žar kamina pri objektu zapora.

Ali imata Šrot in Raščan res svojega »osebnega kuharja« in na kakšen način sta ga pridobila.

Kako se je na očitke o lagodnem življenju v oddelku Puščava odzval Raščan, nekdanji lastnik medijske firme Delo Revije.

Zakaj je šel neuspešni prevzemnik Pivovarne Laško Boško Šrot po prihodu v zapor takoj na polodprti oddelek z milejšim režimom, nato pa na odprtega.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24