Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

skiro Svet24.si

Če boste s skirojem prehitri, vam lahko izrečejo...

1_Lara_Goršek_Kos Svet24.si

Lara Goršek Kos: "Ko sem ga videla, sem vedela, ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Slovenija

Ta teden bo podpisana pogodba za 40 kilometrov ograje na meji; postavili jo bodo Srbi

Deli na:
Ta teden bo podpisana pogodba za 40 kilometrov ograje na meji; postavili jo bodo Srbi

Foto: Bobo - Policisti in ograja na meji s Hrvaško.

Odločitev o oddaji dveh javnih naročil za dobavo in postavitev dobrih 40 kilometrov ograje na meji s Hrvaško srbskemu podjetju Legi-SGS je pravnomočna. Kot so sporočili z ministrstva za javno upravo, niso prejeli nobenega zahtevka za revizijo. Pogodbo bodo predvidoma podpisali še ta teden, pogoji za začetek del pa bodo izpolnjeni do konca julija.

Izvajalec bo ograjo dobavljal sukcesivno, torej sproti, je pa dolžan zagotavljati minimalne standarde, ki so zapisani v razpisni dokumentaciji. Sposoben mora biti zagotoviti postavitev najmanj 100 metrov ograje na dan, 700 metrov na teden in 3000 do 3100 metrov na mesec.

Kdaj in kje bodo dela potekala, bosta odločala ministrstvo za notranje zadeve in policija. Kot je v ponedeljek dejal notranji minister Boštjan Poklukar, bodo ograjo postavili "tam, kjer bo to potrebno", natančnejši pa ni bil, saj da gre za operativen podatek policije.


Ministrstvo za javno upravo je objavilo dve naročili: eno za 40 kilometrov ograje s pripadajočimi stebri in sidrnimi vijaki ter rezilno žico ter drugo za dobavo stebrov in sidrnih vijakov ter montažo panelne ograje v dolžini 3,8 kilometra, ki je že na zalogi.

Na prvi razpis za dobavo in montažo 40 kilometrov ograje je prispelo šest ponudb. Ministrstvo pa je naročilo oddalo srbskemu podjetju s ponujeno skupno ceno 4.557.693 evrov (z DDV). Omenjeno podjetje je uspelo tudi na drugem razpisu, na katerega so sicer prispele še tri ponudbe. V tem primeru izbrana ponudba znaša 272.687 evrov. Odločitvi za obe naročili sta bili objavljeni 9. julija, pravnomočni pa sta postali 20. julija.

"S pravnomočnostjo sklepa smo dokazali, da je tudi v Sloveniji mogoče javno naročilo izpeljati hitro in učinkovito, brez pritožb in administrativnih zapletov. Odprt in transparenten postopek, ki je bil sicer ves čas v ospredju zanimanja javnosti, je jamstvo, da so mu ponudniki zaupali, ne glede na to, kdo je bil izbran. Zato je odgovornost javnih naročnikov, da z razpisom postavijo jasne, razumljive in strokovne kriterije, da se med postopkom ne zapletajo in prihajajo sami s sabo v protislovja, pa bodo postopki temu primerno hitri in učinkoviti," je ob tem, kot navajajo v sporočilu za javnost, dejal minister za javno upravo Rudi Medved.

Loading...