mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ta bi bil predsednik države?! Kamniški Serpentinšek za posamezen nastop »kasiral« tudi po 800 evrov

Deli na:
Ta bi bil predsednik države?! Kamniški Serpentinšek za posamezen nastop »kasiral« tudi po 800 evrov

Jasna Kuljaj in Marjan Šarec, napravljen kot Serpentinšek. - Foto: Mediaspeed

Marjan Šarec naj bi za posamezne nastope računal tudi po 800 evrov. Zneskov ne pozna, saj je imel menedžerja, ki se je dogovarjal z naročniki.

Kamniški župan Marjan Šarec je bil pred vstopom v politiko zelo znan in cenjen imitator – in to v vseh pogledih, tudi denarno. Zaslovel je v oddajah Radio Ga Ga in Hri-bar, ki ju je vodil Sašo Hribar, kjer je med drugim imitiral Fidela Castra in Osamo bin Ladna.

Toda še bolj zanimivi so bili njegovi liki slovenskih politikov, kot so Karl Erjavec, Jožef Školč, Janez Janša, Janez Drnovšek, imitiral je celo takratnega mariborskega nadškofa Franca Krambergerja, najbolj pa je zaslovel z likom gorenjskega kmeta Ivana Serpentinška, s katerim je nastopal v narodno-zabavnih oddajah.

Po pripovedovanju naših virov je bilo zanimanje za nastop Marjana Šarca tako veliko, da je ob vikendih včasih moral celo večkrat na različne kraje. Ker je res odlično imitiral njihovega predsednika Karla Erjavca, naj bi ga najeli tudi v stranki Desus. Šlo naj bi za zabavo v čast Erjavcu, morda darilo za njegov 50. rojstni dan, ki ga je praznoval junija 2010.

Šarec naj bi, kot vedno, izvrstno nastopil, tako da publika skorajda ni ločila pravega Karla od njegovega imitatorja, toda na koncu naj bi takratnega generalnega sekretarja Desusa Ljuba Jasniča oblila bleda polt, saj naj bi mu mladi umetnik za svojih deset minut nastopanja izdal račun v višini 800 evrov.

To je precej denarja, ob tem se zastavlja vprašanje, koliko je Šarec računal za svoje nastope, kako je prejemal plačila zanje, je prejemal honorar ali imel status samostojnega podjetnika; kolikšne letne prihodke je imel od tega, ali je plačeval davke in kako je bilo to v skladu s pogodbo o zaposlitvi na RTV Slovenija.

»V tistem času nastopov nisem urejal sam, temveč sem imel menedžerja oziroma zastopnika, ki se je dogovarjal z naročniki. Ceno vedno določa trg. S. p. nisem imel, delal sem preko avtorske agencije. Nisem kršil pogodbe z RTV, saj nisem nastopal na konkurenčnih radiih oziroma televizijah. Moji liki pa so bili moje avtorsko delo,« nam je odgovoril kamniški župan in predsedniški kandidat Marjan Šarec. Dodal je še, da njegov nastop ni bil nikoli sestavljen samo iz enega lika, temveč je trajal pol ure.

Zanimivo, od vsega zapisanega je Šarec zanikal samo to, da je njegov nastop trajal deset minut, češ da je vedno nastopal pol ure. Ni pa zanikal, da je za nastop Desusu »kasiral« 800 evrov oziroma sploh ne ve, kolikšne honorarje je prejemal.

Takih nastopov pa je bilo precej, z ekipo Saša Hribarja je nastopal na prireditvah Pivovarne Laško, ki jo je takrat vodil Boško Šrot; kot je sam povedal v intervjuju za Reporter, je nastopal tudi za Boruta Pahorja oziroma Združeno listo, LDS in krščanske demokrate, tudi za Lojzeta Peterleta. Zanimivo, z nekaterimi od njih se bo kmalu spet soočil, saj bo nastopal kot kandidat za predsednika republike.