miro cerar, kongres smc Svet24.si

Cerar razkril, kaj se mu je upiralo

milanovic_bobo_13.11.13 Svet24.si

Umrl brat hrvaškega predsedniškega kandidata

enakonočje Svet24.si

Pozor! Enakonočje prinaša lekcije za vse nebesne...

zmrzal, jesen, listje, slana Svet24.si

Z bundami na jutranji sprehod: danes do ledišča,...

wyatt russell Odkrito.si

Wyatt Russell: Sin hollywoodskih zvezdnikov se je ...

Petra Kerčmar 01 Njena.si

Sladka skrivnost Petre Kerčmar

nusa lesar Njena.si

Poslovila se je zaradi alergije

Slovenija

Svet AVP Bratuškovi predlaga razrešitev Igorja Velova

Deli na:
Svet AVP Bratuškovi predlaga razrešitev Igorja Velova

Foto: Primož Lavre - Igor Velov

Svet agencije za varnost prometa je soglasno sklenil ministrstvu za infrastrukturo podati predlog za predčasno razrešitev Igorja Velova z mesta direktorja agencije, je v izjavi za medije pojasnil predsednik sveta Jure Prestor. Svet predlaga, naj vodenje agencije kot vršilka dolžnosti direktorice prevzame Vesna Marinko.

Prestor je v današnji izjavi pojasnil, da je svet obravnaval dogodek, povezan s poškodbo službenega avtomobila, ki ga stalno uporablja Velov. Kljub Prestorjevemu pozivu, pa Velov članom sveta tega ni ustrezno pojasnil. Kot je dejal Prestor, so tik pred sejo od Velova dobili zgolj kratek stavek, v katerem je navedel, da z njegovim ravnanjem ni nič narobe.

Svet agencije je ocenil, da takšno ravnanje direktorja agencije močno škodi njenemu ugledu. O zadevi so se posvetovali tudi s pravno službo in ugotovili, da se "v primeru, ko je ugled agencije okrnjen, smatra, da je direktor kršil svojo dolžnost vestnega opravljanja svojega dela".

Svet agencije je zato ministrstvu za infrastrukturo podal predlog za predčasno razrešitev Velova in tudi predlog za začasno imenovanje Marinkove na čelo agencije. Kot je navedel Prestor, Marinkova izpolnjuje vse z zakonom predpisane pogoje, prepričan pa je, da bo pod njenim vodstvom agencija delovala odgovorno, strokovno in v skladu z zastavljenimi cilji in nalogami.

Marinkova je namreč strokovnjakinja s področja varnosti cestnega prometa ter soavtorica nacionalnega programa varnosti cestnega prometa 2013-2022 ter drugih s prometno varnostjo povezanih strategij.Na Agenciji za varnost prometa je Marinkova zaposlena kot vodja sektorja za razvoj in koordinacijo varnosti prometa, pred tem pa je delovala pod okriljem ministrstva za promet.

Velova, ki je uradno na dopustu, svet sicer o danes sprejetih sklepih še ni obvestil.

V torek so namreč v Stražišču opazili parkiran avto agencije, ki naj bi ga vozil Velov, z vidnimi poškodbami. Policija sicer ni odkrila nepravilnosti, mediji pa so objavili izjave dveh anonimnih prič, ki sta navajali, da ni dvoma, da je bil Velov za volanom opit. Velov dogodka še ni javno pojasnil.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je danes sicer ocenila, da bi bilo za agencijo najbolje, če bi Velov podal odstopno izjavo.

loading...
Loading...