Revija Reporter
Slovenija

Požrla lastne besede: Aleksandra Pivec ne spoštuje mnenja statutarne komisije, čeprav je izjavila, da ga bo sprejela

Ivan Puc

1. sep. 2020 17:39 Osveženo: 17:41 / 01. 9. 2020

Deli na:

Aleksandra Pivec se teh svojih besed ne drži. Ne sprejema sklepa pravno-statutarne komisije.

Bobo

»V vmesnem času (ko je pretrgana seja sveta Desusa, op. a.) prepuščam pravnim strokovnjakom; težko komentiram katero pravno mnenje je pravilno ali ni, o tem se mora pogovoriti stroka, njeno odločitev stroke pa bo treba spoštovati,« je po seji sveta Desusa dejala predsednica stranke Aleksandra Pivec. Malce pozneje je bila v izjavi še bolj jasna: » Sprejela bom pravno mnenje oziroma odločitve pravno-statutarne komisije. Če bo povedala, da je to (da jo svet razreši, op. a.) legitimno, bom seveda sprejela ...«

Aleksandra Pivec se teh svojih besed ne drži. Ne sprejema sklepa pravno-statutarne komisije. V ponedeljek je ta odločila, da lahko svet stranke z ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem na čelu razreši Pivčevo še pred kongresom stranke. Za možnost razrešitve je glasovalo pet članov komisije, proti pa dva člana.

Takole je Pivčeva v odzivu ne odločitev statutarne komisije zanikala svoje besede: »Zavestno delovanje v nasprotju s statutom stranke DeSUS, kar je potrdilo tudi neodvisno mnenje strokovne institucije Inštituta za ustavno pravo, ter jasno izraženo voljo najvišjega organa stranke – Kongresa stranke DeSUS, je v nasprotju z osnovnimi elementi demokracije in demokratično urejeno stranko.« Po njenem mnenju bi odločitev razrešitve s svetom stranke DeSUS pomenila, da v DeSUS ni potreben najvišji organ stranke, to je kongres.