Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sveče za sodstvo in preobrat miselnosti

Deli na:
Sveče za sodstvo in preobrat miselnosti

Dejan Kaloh je na shodu za svobodo in pravičnost izrazil prepričanje, da so Janeza Janšo po farsičnem procesu Patria poslali v krivični zapor in mu mimo Ustave RS odvzeli še poslanski mandat ter mu de facto onemogočili politično udejstvovanje, navajajo v odboru 2014 ob današnjem protestu pred vrhovnim sodišče. Za jutri podpornike pozivajo, naj prižigajo sveče miru.

Odbor 2014 je v Ženevo na  Svet OZN za človekove pravice poslal poročilo o stanju v slovenskem pravosodju in predstavil primer Patria podprt z mnenji pravnih strokovnjakov.

Lejla Irgl je v govoru pred sodiščem poudarila: "Dan reformacije je praznik samobitnosti in identitete slovenskega naroda."

Jože Rant pa pravi: "Reformacija zahteva preobrat miselnosti, tudi in predvsem pri politikih, ki pehajo državo v propad." Reformacija zahteva še preobrat miselnosti pri volilvcih, ki ostajajo doma, dodaja Rant.

"Zahtevamo dostojen pokop vseh žrtev iz grobišč po Slovenskem. Odnos do mrtvih je vprašanje osnovne občečloveske kulture," je zahtevala Simona Pavlič, ki poudarja: "Resnico je sicer mogoce utišati, ne da pa se je premagati."