Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Študent Ornig zaradi razkritja nepravilnosti sistema Tetra s tremi ovadbami

Deli na:
Študent Ornig zaradi razkritja nepravilnosti sistema Tetra s tremi ovadbami

Foto: Bobo

Študenta Dejana Orniga, ki je razkril nepravilnosti v sistemu Tetra, so ljubljanski kriminalisti ovadili zaradi napada na informacijski sistem, ponarejanja listin in izdajanja za uradno osebo, poroča časnik Dnevnik. Ornig trdi, da sicer nikoli ni imel policijskih pooblastil, a da je nekaj časa deloval kot tajni policijski sodelavec.

Ornig je decembra lani vdrl v komunikacijsko omrežje policije in vojske Tetra. Pred tem naj bi se s policijskim uradom za informatiko in telekomunikacije dogovarjal za izvedbo testnega in nadzorovanega napada na Tetro, za katerega pa se nikoli niso dokončno dogovorili. Ko je nato do napada kljub temu prišlo, so policisti posumili, da za njim stoji Ornig.

Kot poroča časnik, so policisti pri njem našli kriminalistično značko, ki naj bi bila ponarejena. Prav zaradi te značke pa naj bi ga po neuradnih informacijah doletela ovadba zaradi ponarejanja listin. Študent je za Dnevnik potrdil, da so mu jo zasegli, vendar pa pravi, da gre za zbirateljski kos z bolšjega trga, na katerem ni identifikacijske številke.

Na Ornigove trditve, da je v preteklosti sodeloval s policijo, so z generalne policijske uprave odgovorili: "Občan, ki je opozarjal na pomanjkljivosti omrežja Tetra, ni bil nikoli zaposlen v policiji niti ni bil pripravnik niti ni opravljal pogodbenih del za policijo." Poleg tega so sporočili, da tega, ali je bil kdaj tajni sodelavec, ne morejo komentirati. O tem bi namreč lahko govorili samo na podlagi sodne odveze molčečnosti.