muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

kristijan-kozole Njena.si

Kmetija: Kristijan utrpel hudo nesrečo

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Strokovnjak za promet Ficko: Če bi Danska imela takšne prometne probleme, kot jih ima Slovenija, vlada ne bi preživela petih minut (VIDEO)

Deli na:
Strokovnjak za promet Ficko: Če bi Danska imela takšne prometne probleme, kot jih ima Slovenija, vlada ne bi preživela petih minut (VIDEO)

Štiripasovna avtocesta pri danskem glavnem mestu Kopenhagen. - Foto: Facebook

»Ura je 15.00. Kopenhagen, glavno mesto Danske. Z okolico ima 1,2 milijona prebivalcev. Popoldanska prometna konica. Promet v in iz mesta tekoč, brez kakršnih koli zastojev,« opisuje svojo izkušnjo z danskih cest prometni strokovnjak Gregor Ficko, ki je na facebooku objavil video vožnje po obvoznicah in cestah okoli danskega glavnega mesta.

Ficko, univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva in direktor Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS), je strokovnjak za promet, ki je bil na Danskem na strokovni ekskurziji.

»Približno 35 km pred vhodom v center mesta se štiripasovnica razširi najprej v 6-pasovnico, nato pa še v 8-pasovnico. 15-minutni priloženi video vam jasno demonstrira, kako tam poteka promet. Če kdo slučajno ne bi verjel,« opiše ureditev prometa okoli danske prestolnice.

»Danski prometni minister - pa tudi njegovi predhodniki - je seveda prometni strokovnjak in ne kak napihnjen "odločno izkušeni" šalabajzer, ki samo opleta z jezikom in se izgovarja, kako nič ne more ter prelaga odgovornosti na druge, namesto, da bi sam reševal težave lastnih državljanov,« piše Ficko. Dodaja: »Če bi Danska imela takšne prometne probleme, kot jih ima Slovenija, vlada ne bi preživela petih minut, ker bi jih kraljica Margareta lastnoročno odnesla iz vladnih soban. Navkljub njenim 82-letom.«

Ficko pravi, da se je med obiskom še enkrat prepričal zakaj Slovenija nikoli ne bo Danska, kaj šele Švica. »Na Danskem se namreč s prometom in prometno infrastrukturo ukvarjajo inženirji, nevladniki pa skrbijo za karitativne dejavnosti, recimo za brezdomce. In tako je na vseh za državo in ljudi pomembnih področjih, od zdravstva, energetike, prometa, sociale in še bi lahko našteval. Zato cveti gospodarstvo, zato cveti danska družba.«