Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

par Petisvet.si

Letnica našega rojstva nam točno določi partnerja

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

Slovenija

Stranka zahteva odstop Mihe Kordiša, ki mu očita "eklatanten primer zlorabe položaja"

Deli na:
Stranka zahteva odstop Mihe Kordiša, ki mu očita "eklatanten primer zlorabe položaja"

Foto: Bobo - Poslanec Levice Miha Kordiš s prvakom Levice Luko Mescem v Dražgošah.

Kordiševa izjava, da bi bil zaradi zamude njegovega vlaka potreben odstop direktorja Slovenskih železnic, je "eklatanten primer zlorabe položaja, uzurpacije oblasti in jasna demonstracija politične prakse, ki ne spada v Slovenijo 21. stoletja", pravi Igor Jurišič, predsednik Stranke mladih Zeleni Evrope.

Jurišič v pismu prvaku Levice Luki Mescu "pričakuje ukrepanje" zaradi Kordiševe izjave in ga opominja, da Levico dejstvo, da ima z vladno koalicijo podpisan sporazum, "zavezuje k moralnim in etičnim normam koalicije". Tej je bil "že en sam odtujen sendvič preveč in razlog za odstop poslanca", še dodaja Jurišič.

V Sloveniji zamujajo tudi drugi vlaki, piše Jurišič, ki pravi, da ne more "sprejeti neenakosti, ki jo sporoča poslanec Kordiš". Temu očita, da mu je za zamude "navadnih smrtnikov" na zdravniške preglede ali v službo očitno malo mar, ko pa se zamuda zgodi njemu, pa je potrebno "rezati glave".

Ob Mesca Jurišič pričakuje, da bo zahteval Kordišev odstop s poslanskega položaja. Vse, kar ni odstop Kordiša, bi pomenilo posmeh demokraciji ter da javno zaupana funkcija pomeni v prvi vrsti skrb za osebne interese in šele potem za interese državljanov, še piše Jurišič.

Objavljamo Jurišičevo pismo Mescu:

Spoštovani prvak stranke Levica, g. Luka Mesec,

kot predsednik Stranke mladih Zeleni Evrope z zanimanjem spremljam dejavnosti stranke Levica, predvsem na področjih, ki smo jih v Stranki mladih Zeleni Evrope odpirali že pred leti, kot na primer nasprotovanju članstvu Slovenije v zvezi NATO, ko smo bili edina parlamentarna stranka, ki vstopa v NATO ni podprla.

Prav zato sem toliko bolj pozoren na nesposobna in egoistična dejanja posameznih poslancev;konkretno enega poslanca, da ne bom eden tistih, ki dejanja posameznika posplošujejo in povezujejo z vsemi v njegovi bližini.

Izjava, da bi bil potreben odstop direktorja Slovenskih železnic zaradi zamude vlaka (kot je bilo objavljeno v Oddaji Odmevi na RTV SLO 21.3.2019), na katerem se je g. Miha Kordiš peljal je eklatanten primer zlorabe položaja, uzurpacije oblasti in jasna demonstracija politične prakse, ki ne spada v Slovenijo 21. stoletja; kvečjemu v petdeseta leta prejšnjega stoletja in še to ne v Slovenijo ampak v katero izmed bivših republik Jugoslavije.

V Sloveniji je od vstopa stranke Levica zamudilo na stotine vlakov, zaradi česar so državljani zamujali v službo, na zdravniške preglede, na zmenke,...

Ampak, če zamujajo vlaki z navadnimi smrtniki, to ni pomembno. Ko pa zamudi vlak na katerem je predstavnik vladajoče elite g. Kordiš, pa naj direktor Slovenskih železnic odstopi.Pa da ne bo pomote, nikakor ne opravičujem zamude vlakov, ki bi morali voziti po voznem redu, ne morem pa sprejeti neenakosti, ki jo sporoča poslanec Kordiš, saj mu je za zamude "navadnih smrtnikov" na zdravniške preglede ali v službo očitno malo mar, ko pa se zamuda zgodi njemu, pa je potrebno "rezati glave".

Takšno obnašanje poslanca stranke Levica pomeni popolno ignoranco problemov državljanov, dokler se taisti problem ne dotakne predstavnika vladajoče elite.

Res, da niste stranka v koaliciji, a že dejstvo, da imate s koalicijo pod vodstvom Marjana Šarca podpisan sporazum, vas zavezuje k moralnim in etičnim normam koalicije.

Spomnim naj, da je za koalicijo že en sam odtujen sendvič preveč in razlog za odstop poslanca.

Slovenska javnost pričakuje ukrepanje in vse, kar ni odstop Kordiša, bi pomenilo posmeh demokraciji ter da javno zaupana funkcija pomeni v prvi vrsti skrb za osebne interese in šele potem za interese državljanov.

Seveda slovenska javnost ne verjame v to, da ste poslanci stranke Levica v DZ zgolj zaradi ozkih osebnih interesov ter v tej luči pričakujem nepreklicen odstop g. Kordiša do konca meseca marca.

Globoko sem prepričan, da bi od Mihe Kordiša odstop zahtevali tudi brez mojega poziva, a vendarle je prav, da Vas opozorim, Vi pa boste z odstopom Kordiša jasno pokazali, da spoštujete moralna načela, ki enostavno morajo veljati v politiki.

Veselim se že (čeprav ne razumem odlašanja) izstopa Slovenije iz zveze NATO, s čimer bomo v eni potezi rešili vse probleme,s katerimi se Slovenija sooča, saj se bo sprostilo toliko sredstev, da bodo lahko zaživeli vsi projekti, ne le stranke Levica, ampak tudi širše.

Hvala za pozornost in ukrepanje.

Igor Jurišič, predsednik Stranke mladih Zeleni Evrope

Loading...