Revija Reporter
Slovenija

Štiri leta po ugrabitvi in umoru Zorice Škrbić sodba še zadnjemu domnevnemu storilcu

STA

10. jun. 2018 13:24 Osveženo: 13:27 / 10. 6. 2018

Deli na:

Pokojna je bila partnerica enega od vpletenih v »rop stoletja«.

Arhiv Svet24

V prihajajočem tednu se bodo predvidoma sklenile tri kazenske zadeve, ki so povezane z nasilnimi kaznivimi dejanji. V Mariboru bodo sodbo izrekli obtoženemu umora nekdanje partnerice ter obtoženemu strelskega napada. V Ljubljani pa bi lahko izrekli sodbo obtoženemu sodelovanja v ugrabitvi.

V Mariboru predviden sodni epilog za umor na Preradovičevi ulici

Na mariborskem okrožnem sodišču bodo v sredo izrekli sodbo 35-letnemu Bojanu Sepu, obtoženemu umora nekdanje partnerke, katere truplo so septembra lani našli v njenem stanovanju na Preradovičevi ulici. Obtožnica ga bremeni umora na grozovit način ter oskrunitve trupla, zaradi česar mu grozi visoka kazen. Na predobravnavnem naroku mu je tožilec v zameno za priznanje ponudil 23 let in štiri mesece zapora, a Sep na to ni pristal. Ne zanika, da je žensko umoril, a trdi, da je bil izzvan in pod močnim vplivom opojnih substanc.

Po štirih letih od ugrabitve Zorice Škrbić kmalu sodba za še zadnjega od znanih domnevnih sostorilcev

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani bodo v četrtek na vrsti zaključne besede tožilstva in obrambe v ponovljenem sojenju Milanu Trivkoviću, še zadnjemu od znanih domnevnih ugrabiteljev Zorice Škrbić. Ta je bila dolgoletna partnerica Dejana Vidmarja, ki prestaja večletno zaporno kazen za rop sefov SKB. Združba je od Škrbićeve hotela izvedeti, kje je okoli 20 milijonov evrov iz ropa banke, ki jih niso nikoli našli. Uradno tudi še vedno ni dokazano, kdo so bili naročniki spodletele ugrabitve Škrbićeve.

Tožilstvo Trivkoviću očita, da je pred ugrabitvijo Škrbićevo kar nekaj časa opazoval, da bi se druščina seznanila z njenimi življenjskimi navadami. Prav tako naj bi ugrabljeno prepeljal del poti do gozda, kjer sta jo mučila druga dva člana združbe, Željko Petrović in Blagoje Sazdov, ki sta dejanje priznala že na prvem sojenju in s tožilstvom tudi sklenila sporazum o priznanju krivde. Trivković je bil tedaj zaradi pomanjkanja dokazov oproščen, a je višje sodišče zadevo razveljavilo in vrnilo v ponovno odločanje. V letu dni ponovljenega sojenja je sodišče izpeljalo več kot 50 obravnav in zaslišalo številne priče. Trivković je vse od prijetja 9. junija lani, ko je bil na begu, v priporu. Ta bi se mu iztekel avgusta.