zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

Slovenija

Srhljivka pri Cerknem: minibus s šolarji odbilo s ceste, po 30 metrih drsenja so ga ustavila drevesa

Deli na:
Srhljivka pri Cerknem: minibus s šolarji odbilo s ceste, po 30 metrih drsenja so ga ustavila drevesa

Foto: PGD Idrija - Minibus so na poti po pobočju ustavila drevesa.

Na cesti Cerkno-Dolenji Novaki se je včeraj okoli 6.40 zgodila prometna nesreča, v kateri se je poškodovalo več mlajših oseb. Zaradi nepravilne smeri vožnje je z vozišča zapeljal minibus, v katerem je bilo poleg 54-letnega voznika še deset potnikov, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Po prvih podatkih je 54-letni voznik minibusa, ki je opravljal prevoz šolskih otrok, pripeljal izven desnega in nato blagega levega ovinka na dolg raven in širok del ceste. Z minibusom je zapeljal levo izven ceste, najprej po brežini na gozdno cesto, od tam pa ga je odbilo po gozdni brežini navzdol, kjer je po približno 30 metrih trčil s prednjim delom v večje drevo. Kot so pojasnili na policiji, cesta ni bila spolzka oz. poledenela ali zasnežena.

V nesreči se je poškodovalo šest oseb, trije otroci, voznik minibusa, 66-letni potnik in 18-letna potnica. Vsi so bili predvidoma lažje poškodovani. Po trčenju so se potniki in voznik sami rešili iz avtobusa. Z drugim minibusom so jih odpeljali v Zdravstveni dom Cerkno oz. na reševalno postajo, kjer so jim nudili prvo pomoč. Poškodovano 18-letnico so pozneje s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Sam poiskal zdravniško pomoč tudi poškodovani voznik minibusa, eno od deklic pa so odpeljali na nadaljnji pregled v jeseniško bolnišnico.

Policisti so o dogodku obvestili tudi pristojne pravosodne organe, zoper 54-letnega voznika pa bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje posebnih vrst javnega prometa.

Loading...