palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sredi tedna prihaja od 20.000 do 30.000 migrantov

Deli na:
Sredi tedna prihaja od 20.000 do 30.000 migrantov

Foto: Reuters

V sredo ali najpozneje četrtek lahko pričakujemo od 20.000 do 30.000 migrantov, je pred sejo vlade pojasnil zunanji minister Karl Erjavec. Zato je po njegovih besedah prav, da vlada pregleda položaj in ukrepe, s katerimi bo zagotovila, da bo vse delovalo normalno. Ali bodo odločili o postavitvi tehničnih ukrepov, je stvar ocene, pravi Erjavec.

Medijem tako minister ni želel razkriti, kakšne ukrepe lahko vlada danes sprejme. Na vprašanje, ali lahko pričakujemo, da vlada danes odloči o postavitvi tehničnih ovir na meji, je odgovoril, da je to odvisno od ocene, odločitve pa da bodo sprejeli na podlagi razprave.

"Smo pa odgovorni, da zagotovimo, da bo vse potekalo tako, da bo varnost migrantov in državljanov zagotovljena, zato danes seja vlade," je v izjavi novinarjem poudaril minister in prvak DeSUS Erjavec.

Predsednik SD in minister za kmetijstvo Dejan Židan pričakuje, da se bo danes šele seznanil z zadnjimi informacijami, ker se je pravkar vrnil s službene poti na Kitajskem.

Je pa spomnil na trditve vlade, da se zaveda svoje odgovornosti, to je odgovornosti za zagotovitev nadzorovanega prihoda beguncev na slovensko ozemlje. To ni le dolžnost Slovenije do same države, pač pa tudi dolžnost Slovenije kot mejnega schengenskega območja, je poudaril Židan in dodal, da bodo ukrepe pač prilagajali trenutnim razmeram.

Vladna ekipa se sestaja na redni seji, na kateri bo razpravljala o gradivih v zvezi z begunsko problematiko, pa tudi o izhodiščih za obisk ministrstva za zunanje zadeve v Rimu in na Dunaju. Glavna tema Erjavčevega obiska bo migrantska kriza.