zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Srbski premier Vučić z ministri na obisku v Sloveniji

Deli na:
Srbski premier Vučić z ministri na obisku v Sloveniji

Foto: Reuters

Predsednik srbske vlade Aleksandar Vučić z delegacijo danes prihaja na uradni obisk v Slovenijo. Vladi obeh držav bosta imeli na Brdu pri Kranju tudi skupno sejo. Govora naj bi bilo predvsem o dvostranskem gospodarskem sodelovanju, pa tudi o aktualnih razmerah v Evropi, zlasti o položaju v Ukrajini.

Vučića bo na dvodnevnem obisku v Sloveniji gostil slovenski premier Miro Cerar, ki se je s srbskim kolegom sestal že decembra lani v Beogradu v okviru udeležbe na vrhu voditeljev 16 držav srednje in vzhodne Evrope ter Kitajske.

Po napovedih iz Cerarjevega kabineta se bosta posvetila poglabljanju političnega dialoga med državama in vključevanju Srbije v EU.

Posvetila naj bi se tudi najaktualnejšim mednarodnim vprašanjem, kot so razmere v Ukrajini. Srbija je namreč trenutno predsedujoča Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse), ki je močno vpeta v reševanje konflikta na vzhodu Ukrajine.

Premierja Slovenije in Srbije bosta govorila tudi o nadaljnji krepitvi gospodarskega sodelovanja med državama. Srbija je bila v letu 2013 deseta najpomembnejša trgovinska partnerica Slovenije glede na vrednost blagovne menjave, ki je dosegla 1,08 milijarde evrov.

O krepitvi gospodarskega sodelovanja bo govora tudi na poslovni konferenci, ki jo bodo popoldne pripravili na sedežu Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani. Še pred tem bo Vučića sprejel predsednik državnega zbora Milan Brglez. Prvi dan obiska bo sklenil z večerjo, ki jo bo v dvorcu Zemono priredil predsednik republike Borut Pahor.