benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Stavkajoči policisti Cerarju prinesli hranilnik v obliki pujsa

Deli na:
Stavkajoči policisti Cerarju prinesli hranilnik v obliki pujsa

Foto: Bobo

Policisti so na današnji začetek stavke zjutraj opozorili tudi s prihodom na Gregorčičevo ulico pred poslopje vlade, kamor so se pripeljali z okoli 20 vozili. Na vlado so ob tem prinesli hranilnik v obliki pujsa in poudarili, da želijo vladi preprečiti, da onesposobi policijo.

Kot je v izjavi za medije pojasnil predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič, so podporo stavki izrekli dobesedno vsi zaposleni na policiji in na notranjem ministrstvu, na prste bi namreč lahko prešteli tiste, ki so skeptični do načina, s katerim želijo uveljaviti svoje pravice. Po njegovih besedah so ob 7. uri začeli z t. i. belo stavko, nadaljevali pa bodo, dokler ne bodo izpolnjene njihove zahteve.

Pri stavkovnih aktivnostih bodo po Uroševičevih zagotovilih budno pazili, da ne bodo s tem prizadeli državljanov. Kot je pojasnil, bodo vsi ukrepi, ki jih bodo izvajali, usmerjeni proti vladi.

Tako je bil po besedah predsednika Sindikata policistov Slovenije Zorana Petroviča usmerjen tudi današnji ukrep. Če od vlade ne bo primernega odziva, bodo po njegovih besedah proučili možnost, da se pred vlado pojavijo v bistveno večjem številu. Kot je pojasnil, želijo vladi preprečiti, da onesposobi policijo.

Kadrovska situacija, na katero opozarjajo že nekaj časa, se po Petrovičevih besedah še poslabšuje. Obseg dela policistov na meji zaradi migrantskega vala je izjemno visok, pa tudi v notranjost je zaradi dogodkov na meji kadrovsko zelo podhranjena, je pojasnil.

Kot je poudaril Petrovič, se glede načina pogajanj, statusa policistov, plač in opreme ne mislijo pogajati v nedogled. "Želimo hitre in učinkovite rešitve, želimo preprečiti nadaljnjo stagnacijo varnostne situacije v Sloveniji," je dejal. Od vlade tako pričakujejo, da "danes pride z zelo jasno izdelanim predlogom, kakšen bo odgovor na stavkovne zahteve obeh sindikatov.

Predstavniki sindikatov se bodo namreč z vladno stranjo vnovič sestali popoldne, pred današnjim začetkom stavke so se sicer srečali v ponedeljek in torek. Kot je poudaril Uroševič, želijo vlado in vse druge spomniti na to, kar jim je bilo že davno obljubljeno.

Z uresničitvijo stavkovnih zahtev bi lahko po Uroševičevih besedah rešili tako socialni položaj policistov in drugih zaposlenih v policiji in na ministrstvu za notranje zadeve, prav tako pa tudi dvignili stopnjo varnosti policistov pri njihovih postopkih.