franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sprenevedanje kabelskih operaterjev ne pozna meja - še naprej blokirajo Fox News

Deli na:
Sprenevedanje kabelskih operaterjev ne pozna meja - še naprej blokirajo Fox News

Foto: Profimedia

Kanala Fox News, najbolj gledanega ameriškega in globalnega informativnega televizijskega kanala, še ne bo tako kmalu v Sloveniji.

»Načeloma imamo v načrtu sestanke s kabelskimi operaterji, ampak konkretnih dogovorov glede vključitve Fox News v sheme kabelskih operaterjev za zdaj ni,« pravi Maks Oplotnik iz Fox Networks Group Slovenia, slovenskega dela globalne mreže Fox.

Pred dvema letoma smo kabelske operaterje že spraševali, kdaj bodo slovenski gledalci lahko gledati ta konservativni politični opciji naklonjeni kanal, a smo dobili odgovore, da o tem še razmišljajo in preučujejo možnosti vključitve Fox News v programske sheme.

Po drugi strani pa je v ponudbi operaterjev kopica informativnih kanalov: od ameriškega CNN in ruskega Russia Today do britanskega BBC ter nemških, italijanskih, francoskih, muslimanskih, srbskih in hrvaških kanalov. Vsi so bolj ali manj naklonjeni levici, bolj desnega pogleda na svet tako na televiziji ni. Na razpolago so zabavni (filmi in serije) kanali Foxa, ne pa tudi informativni.

V državnem telekomunikacijskem operaterju Telekomu pravijo, da se »na podlagi potreb naših uporabnikov še nismo odločili za umestitev programa Fox News v programsko shemo«. Iz Telemacha smo dobili odgovor, da programa žal ni na voljo v Sloveniji. »Smo pa prosili programskega dobavitelja, da pregleda možnosti, da bi se program vključeval tudi v Sloveniji. Na informacijo še čakamo,« še pravijo. Pri T-2 pa: »Program Fox News smo že imeli v shemi T-2, a smo ga zaradi slabe gledanosti izklopili in izvzeli z našega seznama.«

Slovenija je očitno dovolj velik trg za muslimansko Al Jazeero, Putinovo propagandno televizijo Russia Today, angleški skrajno levičarski BBC, dolgočasne informativne programe italijanske državne televizije, Tring z velikoalbansko propagando, nepregledno vrsto balkanskih televizij (tudi njihove lokalne televizije, denimo TV Kakanj), številne pornografske televizije, a očitno premajhen za najbolj učinkovito in ažurno televizijo na svetu, ki jo samo v ZDA sprejema okoli sto milijonov gospodinjstev in je že zdavnaj prehitela CNN.