Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Spolne zlorabe v konjeniškem klubu ljubljanske elite: policija ovadila trenerja Matevža Prešerna

Deli na:
Spolne zlorabe v konjeniškem klubu ljubljanske elite: policija ovadila trenerja Matevža Prešerna

Matevž Prešeren, trener jahanja, ovaden za spolno zlorabo dveh deklet, mlajših od 15 let, je zdaj družinski človek v tridesetih letih. - Foto: Konjeniški Klub PIP

Konec oktobra lani so pri časniku Dnevnik razkrili zgodbo o spolnih zlorabah manj kot 15 let starih deklet v enem od ljubljanskih konjeniških klubov. Po besedah sedaj že odraslih žensk jih je zlorabil trener jahanja, dogajalo se je pred okoli desetimi leti. Nedavno je bil po končani preiskavi kazensko ovaden Matevž Prešeren iz Konjeniškega kluba PIP.

Kaj so v pretresljivih pričevanjih o ravnanju Prešerna povedale mlade ženske, ki so bile v času očitanih spolnih zlorab v zgodnjih najstniških letih.

Zakaj sta se po tridesetih letih za prijavo na policijo odločili tudi ženski, katere je po njihovih besedah spolno zlorabil Prešernov oče Peter Prešeren.

Kakšni so bili odnosi v ljubljanskem Konjeniškem klubu PIP, ki sta ga ustanovila zakonca Iris in Peter Prešeren pred 30-imi leti.

Zakaj pri klubu ne povedo, pri kom naj bi Matevž Prešeren opravil poligrafsko testiranje, ki naj bi pokazalo, da pri zavračanju obtožb govori resnico.

Ali res v nekaterih konjeniških klubih po Sloveniji na dekleta, ki so jim zaupana za učenje konjeniškega športa, prežijo spolni predatorji?

Zakaj sta bodoča predsednica Konjeniške zveze Slovenije Tatjana Vele in Iris Prešeren iz Konjeniškega kluba PIP osumljeni za več kaznivih dejanj.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24