Anton Lukančič slika Svet24.si

37-letni Anton se je v ponedeljek odpeljal v ...

Bojan Manojlović Svet24.si

Bojan je Andrei pomenil nov začetek v življenju,...

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

djokovic Ekipa24.si

Nole se je fotografiral z mladeniči in iz žepa ...

masterchef Njena.si

Šok v MasterChefu: Prvič doslej slovo na lastno ...

lanisek Ekipa24.si

Zaslužil si je vsak cent! Uh, kakšno nagrado bo ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Spolne zlorabe v konjeniškem klubu ljubljanske elite: policija ovadila trenerja Matevža Prešerna

Deli na:
Spolne zlorabe v konjeniškem klubu ljubljanske elite: policija ovadila trenerja Matevža Prešerna

Matevž Prešeren, trener jahanja, ovaden za spolno zlorabo dveh deklet, mlajših od 15 let, je zdaj družinski človek v tridesetih letih. - Foto: Konjeniški Klub PIP

Konec oktobra lani so pri časniku Dnevnik razkrili zgodbo o spolnih zlorabah manj kot 15 let starih deklet v enem od ljubljanskih konjeniških klubov. Po besedah sedaj že odraslih žensk jih je zlorabil trener jahanja, dogajalo se je pred okoli desetimi leti. Nedavno je bil po končani preiskavi kazensko ovaden Matevž Prešeren iz Konjeniškega kluba PIP.

Kaj so v pretresljivih pričevanjih o ravnanju Prešerna povedale mlade ženske, ki so bile v času očitanih spolnih zlorab v zgodnjih najstniških letih.

Zakaj sta se po tridesetih letih za prijavo na policijo odločili tudi ženski, katere je po njihovih besedah spolno zlorabil Prešernov oče Peter Prešeren.

Kakšni so bili odnosi v ljubljanskem Konjeniškem klubu PIP, ki sta ga ustanovila zakonca Iris in Peter Prešeren pred 30-imi leti.

Zakaj pri klubu ne povedo, pri kom naj bi Matevž Prešeren opravil poligrafsko testiranje, ki naj bi pokazalo, da pri zavračanju obtožb govori resnico.

Ali res v nekaterih konjeniških klubih po Sloveniji na dekleta, ki so jim zaupana za učenje konjeniškega športa, prežijo spolni predatorji?

Zakaj sta bodoča predsednica Konjeniške zveze Slovenije Tatjana Vele in Iris Prešeren iz Konjeniškega kluba PIP osumljeni za več kaznivih dejanj.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24