Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Spolitizirana policija ne bo predlagala prepovedi koncerta v čast rdeči zvezdi

Deli na:
Spolitizirana policija ne bo predlagala prepovedi koncerta v čast rdeči zvezdi

Svetlana Makarovič - Foto: Primož Lavre

Kljub veliki možnosti incidentov v zvezi s koncertom »Nosil bom rdečo zvezdo« na policiji pravijo, da bodo zagotovili varnost. Zakaj je torej niso mogli zagotoviti prejšnji mesec v zvezi z najavljenim koncertom Thompsona?

Žal se je spet nazorno izkazalo, da je slovenska policija v veliki meri instrumentalizirana od politične levice in njenih vplivnih omrežij. Se še spomnite, zaradi česa je policijska uprava Maribor prejšnji mesec tamkajšnji upravni enoti predlagala prepoved koncerta hrvaškega pevca Thompsona?

Med drugim so se izgovorili, češ da obstaja varnostno tveganje, da bi udeleženci na koncertu izvrševali kazniva dejanja. Šlo je za navadno sprenevedanje, saj je znano, da na Thompsonovih koncertih nikoli ni prihajalo do incidentov in si je slovenska policija, očitno pod vplivom vladajoče SMC, varnostno tveganje preprosto izmislila za prepoved koncerta.

Toda v primeru koncerta Svetlane Makarovič z gosti v Ljubljani, ki bo danes ob 21h na Kongresnem trgu, policija ravna diametralno drugače. Koncert z naslovom »Nosil bom rdečo zvezdo« bo zaznamovalo čaščenje zločinske revolucije in rdeče zvezde. Simbola, pod katerim je bilo ubitih na tisoče slovenskih vojnih ujetnikov in civilistov, še mnogo več pa so jim v imenu rdeče zvezde desetletja dolgo grobo kršili človekove pravice.

Prav v teh dneh tudi mineva 26 let, odkar so tanki s simbolom rdeče zvezde uničevali po Sloveniji. Zaradi tega so se na družbenih omrežjih pojavili pozivi naj se uro pred koncertom na Kongresnem trgu zberejo domoljubi s slovenskimi zastavami, bobni, trobentami, piščalkami, da bi onemogočili oziroma motili koncert. Jasno je torej, da bi prav ob tem dogodku lahko dejansko prišlo do incidentov med udeleženci koncerta in nasprotniki.

Pa je policija zato iz razlogov (ne)varnosti predlagala prepoved koncerta? Seveda ne! Kot so nam sporočili s policijske uprave Ljubljana, ima vsak pravico organizirati javne prireditve in se jih udeleževati, policija pa je dolžna vzdrževati javni red tudi ob neprijavljenih dogodkih.

V primeru kršitev bodo ukrepali (očitno zoper nasprotnike koncerta). Glede pozivov po družbenih omrežjih glede koncerta »Nosil bom rdečo zvezdo« pravijo, da »spremljajo pozive in izvajajo vse operativne naloge, ki so običajne ob zaznavi tovrstnih varnostnih dogodkov in hkrati tudi nujne za učinkovito zagotavljanje javnega reda in miru.«

Kar naenkrat torej za policijo ni prav nobena težava zagotavljati varnosti na koncertu in to celo ob najavljenem protestnem shodu nasprotnikov!?