stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sova išče svežo kri: prvič je objavila razpis za nove sodelavce

Deli na:
Sova išče svežo kri: prvič je objavila razpis za nove sodelavce

Sedež Sove v Ljubljani. - Foto: Bobo

Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) je prvič javno objavila prosta delovna mesta v agenciji. Med drugim išče osebe na področjih pridobivanja podatkov s tajnim sodelovanjem, vrednotenja in analiziranja podatkov, informacijsko-komunikacijske infrastrukture ter pravne podpore.

Na področju pridobivanja podatkov s tajnim sodelovanjem Sova ponuja zaposlitve na delovnem mestu z najmanj srednješolsko izobrazbo in šest mesecev delovnih izkušenj ter na pripravniškem delovnem mestu z zahtevano visokošolsko izobrazbo.

Na področju informacijsko-komunikacijske infrastrukture, sistemov za pridobivanje podatkov in informacijske varnosti v Sovi ponujajo zaposlitve na delovnem mestu z zahtevano najmanj visokošolsko izobrazbo in šestimi leti delovnih izkušenj, na delovnem mestu z zahtevano najmanj visokošolsko izobrazbo in štirimi leti delovnih izkušenj ter na pripravniškem delovnem mestu z zahtevano najmanj visokošolsko izobrazbo.

Na področju vrednotenja in analiziranja podatkov, priprave informacij, ocen in prognoz sta na voljo dve pripravniški delovni mesti z zahtevano najmanj visokošolsko izobrazbo, na področju pravne podpore, priprave predpisov in drugih gradiv pa dve delovni mesti z zahtevano najmanj visokošolsko izobrazbo in sedmimi meseci delovnih izkušenj.



Kot so pojasnili v agenciji, želijo k sodelovanju pritegniti predvsem "dinamične in motivirane sodelavce, ki jih zanima delo na obveščevalno-varnostnem področju, jih delovni izzivi motivirajo in so se pripravljeni prilagoditi posebnostim zaposlitve".

Čeprav zakon o Sovi omogoča sklenitev delovnega razmerja v agenciji brez razpisa ali objave, se je ta zdaj prvič odločila, da prosta delovna mesta objavi javno. S tem želi potem, ko je konec januarja letos na spletni strani objavila poročilo o svojih aktivnostih, "narediti naslednji korak k zastavljenemu povečanju transparentnosti delovanja", so zapisali v sporočilu.

Navedli so še, da so se za nove zaposlitve odločili zaradi "izjemno malo novih zaposlitev v agenciji v preteklih letih, hitrega tehnološkega razvoja ter spreminjajoče se narava in oblik sodobnih varnostnih groženj in tveganj". Slednje po njihovih navedbah narekuje okrepitev in osvežitev z novimi in mlajšimi kadri.