nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šoltesovi se pred volitvami nočejo povezati z Alenko Bratušek

Deli na:
Šoltesovi se pred volitvami nočejo povezati z Alenko Bratušek

Foto: Bobo

Svet stranke Verjamem, ki jo vodi Igor Šoltes, je v ponedeljek zvečer na sestanku v Ljubljani sprejel odločitev, da se stranka pred volitvami ne bo povezala z Zavezništvom Alenke Bratušek (ZaAB), so sporočili iz stranke Verjamem. V ZaAB takšno odločitev "proti povezovanju" obžalujejo in jo vidijo kot šibitev levega političnega pola.

V stranki Igorja Šoltesa navajajo še, da bo svet stranke o nadaljnjih korakih odločal danes.

V ZaAB ob tem iskreno obžalujejo, da je "zavest o neproduktivni pršitvi glasov v levo-sredinskem, socialno-liberalnem polju na minulih evropskih volitvah očitno tako hitro šla v pozabo".

"Še pred ustanovnim kongresom Zavezništva AB smo dali jasno vedeti vsem potencialnim zaveznikom, da v predvolilnem povezovanju vidimo iskanje sorodnosti in krepitev moči, ne pa izključevanja ali šibitve celega političnega pola. Žal gre zadnja odločitev stranke Verjamem prav v to drugo smer," so zapisali v izjavi za javnost.



Prepričani so tudi, da bi lahko "razvojno naravnano, k pravični družbi usmerjeno zavezništvo predsednice vlade, evropskega poslanca in številnih programsko sorodnih strank in gibanj gotovo bistveno prispevalo k preglednejši izbiri na bližnjih volitvah, predvsem pa ne grozilo spet z izgubo glasov in posledično mest v DZ".

Za v prihodnje v ZaAB napovedujejo, da bodo vztrajali "na programsko dogovorjenem sodelovanju s posameznimi kandidatkami in kandidati stranke Zares, Stranke mladih - Zeleni Evrope, Neodvisne stranke Pomurja ter posameznicami in posamezniki, ki so v zavezništvu prepoznali odgovor na prihodnje izzive - in so pripravljeni prevzeti odgovornost zanje".

Po poročanju medijev naj bi se stranki v torek praktično že dogovorili za skupen nastop, uskladili naj bi tudi skupno listo, a je sodelovanje preprečila odločitev sveta stranke Verjamem. Po poročanju Slovenskih novic naj bi člani sveta s šestimi glasovi proti in petimi preglasovali željo predsednika Šoltesa po povezovanju.