pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sodnik Štrukelj o obsodbi Krkoviča: Bila je komanda z vrha

Deli na:
Sodnik Štrukelj o obsodbi Krkoviča: Bila je komanda z vrha

Foto: arhiv

Tone Krkovič in višji sodnik Milan Štrukelj imata istega serviserja. Slednjemu naj bi Štrukelj povedal, da je kot predsednik senata višjega sodišča potrdil sodbo okrajnega sodišča v zadevi Patria zato, ker je „bila taka komanda z vrha“.

Na včerajšnjem shodu zmage upanja, pravice in resnice pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani je brigadir Tone Krkovič, potem ko je bil na podlagi odločbe Ustavnega sodišča izpuščen iz zapora zaradi zadeve Patria, zbrani množici povedal zgodbo, ki je na las podobna pripetljaju, ko sta zakonca Radovan in Mira Mavrin v lokalu Ambient slišala, kako je predsednik vrhovnega sodišča dejal, da je treba Janeza Janšo sfukati.

Milan Štrukelj je tisti višji sodnik, ki je potrdil sodbo Janezu Janši, Ivanu Črnkoviču in Tonetu Krkoviču. „Ima slučajno istega serviserja svojega audija, kot ga imam jaz, še iz časa vojne. Vseh 20 let se poznamo. Pošten gospod, kmet, na kar jaz nekaj dam, ker sem tudi jaz kmečkega porekla,“ je pripovedoval Krkovič. In ker ga pozna tako kot njega, mu je takrat, ko je pripeljal avto na servis, dejal: „Milan, pa zakaj ste obsodili in zaprli tudi Toneta.“  In Milan Štrukelj naj bi skomignil z rameni in mu odgovoril: „Kaj češ, bila je komanda z vrha.“

„A je to sodstvo,“ je vprašal Krkovič in dodal, da ne gre toliko za Milana Štruklja, tudi za Branka Maslešo ne, zanima ga, kdo je ta vrh, ki je to ukazal.