nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sodnica, ki je Janšo označila za "velikega diktatorja", ne bo sankcionirana

Deli na:
Sodnica, ki je Janšo označila za "velikega diktatorja", ne bo sankcionirana

Sodnica Urška Klakočar Zupančič - Foto: Facebook

Sodnica Urška Klakočar Zupančič z zapisi v zasebni Facebook skupini ni zagrešila disciplinske kršitve, poroča Dnevnik. Tako je odločilo disciplinsko sodišče, ki deluje v okviru sodnega sveta.

Sodnica je lani Janšo na Facebooku opisala kot "velikega diktatorja" in zapisala še: "Upam, da bo doba janšizma nekoč samo še bridek spomin, do takrat pa pazite nase."

Zapise je objavila v zasebni Facebook skupini in namenjeni naj bi bili samo njenim članom. Vseeno so "ušli" s Facebooka in sodnico stali položaja vodje oddelka za etažno lastnino na ljubljanskem okrajnem sodišču.

Klakočar Zupančičeva se je zagovarjala tudi pred disciplinskim sodiščem. Zagovarjala jo je odvetniška pisarna Nataše Pirc Musar, ki je po poročanju Dnevnika vztrajala, da so tudi sodniki ljudje, ki imajo pravico do političnega prepričanja in izražanja svojih stališč, še posebno če gre za opozarjanje na nepravilnosti v družbi in delovanju države. Za povrh je bilo mnenje o Janši izraženo v zasebnem krogu, je še poudarjala obramba.



Disciplinsko sodišče je nato odločilo, da sodnica ni storila disciplinske kršitve, še poroča Dnevnik.

Urška Klakočar Zupančič je sicer vložila zasebno kazensko tožbo zoper državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Vinka Gorenaka, ki je prvi javnosti razkril njene zapise. Gorenaku sodnica očita kaznivo dejanje nedovoljene objave zasebnega pisanja.

Pisanje dnevnika so potrdili tudi v odvetniški družbi Pirc Musar & Lemut Strle. "Včeraj popoldan se je disciplinski postopek končal z oprostitvijo sodnice, za katero je tričlanski senat ugotovil, da ni kršila Zakona o sodniški službi," so sporočili iz družbe