Revija Reporter
Slovenija

Sodišče uradno ustavilo prisilko nad Electo Jankovićev

STA

5. dec. 2019 14:59 Osveženo: 15:06 / 05. 12. 2019

Deli na:

Damijan in Jure Janković

Primož Lavre

Okrožno sodišče v Ljubljani je v sredo ustavilo postopek poenostavljene prisilne poravnave nad družbo Electa Holding, ker je direktor in polovični lastnik Electe Holdinga Damijan Janković umaknil predlog za začetek tega postopka, izhaja iz objave na spletni strani Ajpesa.

Janković je to storil konec novembra, potem ko je Višje sodišče v Ljubljani na predlog države razveljavilo potrditev poenostavljene prisilne poravnave in odločilo, da mora prvostopenjsko sodišče o tem odločati znova.

Sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića je ob napovedi umika zahteve zagotovil, da bo solventnost te družbe zagotovil z drugimi ukrepi, kar bo po njegovih besedah razvidno iz računovodskih izkazov na dan 31. december 2019.

Okrožno sodišče je konec avgusta potrdilo poenostavljeno prisilno poravnavo nad družbo Electa Holding, ta postopek je potrdilo tudi za družbi Electa Inženiring in Electa Naložbe. Skupni odpis dolgov vseh teh družb v višini okoli 29 milijonov evrov je sprožil buren odziv javnosti in politike.