državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sodišče razveljavilo Matozov nakup zemljišča nad Markovcem

Deli na:
Sodišče razveljavilo Matozov nakup zemljišča nad Markovcem

Foto: Bobo

Koprsko okrožno sodišče je v četrtek razveljavilo javno dražbo, na kateri je odvetnik Franci Matoz v stečajnem postopku družbe Istrabenz Marina Invest za 280.000 evrov kupil zemljišče nad predorom Markovec, so poročale Finance. Sodišče je pri tem upoštevalo predkupno pravico koprske občine. Matoz je že napovedal pritožbo.

Matoz je skoraj hektar veliko zemljišče kupil iz stečaja družbe Istrabenz Marina Invest. Kot edinemu udeležencu javne dražbe z zniževanjem cene mu je ceno uspelo iz 400.000 evrov znižati na 280.000 evrov. Do napake je prišlo, ker stečajni upravitelj Istrabenzove hčerinske družbe Ronnie Christopher Horvat o dražbi ni obvestil predkupne upravičenke Mestne občine Koper, ki se je na izvedbo dražbe pritožila, spominja časnik.

Matoz je sicer menil, da je s prodajo vse v redu, ker je bil sklep o prodaji pravnomočen, a je sodišče menilo drugače. "Četudi se je sodišče seznanilo z obstojem zakonite predkupne pravice koprske občine po izvedbi javne dražbe, zaradi spoštovanja javnega interesa tega dejstva ne more spregledati, saj obstajajo ovire za izdajo soglasja k sklenitvi prodajne pogodbe," je časnik navedel argumentacijo sodišča.

Matoz je za Finance že potrdil, da se bo na sklep sodišča pritožil. Meni namreč, da sodišče ni imelo podlage za zavrnitev soglasja k prodaji. "Ker se upniki niso pritožili zoper sklep o prodaji in je bila prodaja opravljena skladno s tem zakonom, je sodišče dolžno dati soglasje," je dodal Matoz.

Koprski župan Boris Popovič pa je za časnik napovedal, da bodo predkupno pravico na omenjenem zemljišču absolutno izkoristili. "Sicer bi bilo prav, da bi občina zemljišče dobila brezplačno, tako pa bomo morali izenačiti do sedaj edino ponudbo," je dodal.