nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sodišče obsodilo Koprivnikarja in Trančarja zaradi še enega umora

Deli na:
Sodišče obsodilo Koprivnikarja in Trančarja zaradi še enega umora

Foto: Arhiv Reporterja

Ljubljansko okrožno sodišče je v torek obsodilo 36-letnega Boštjana Koprivnikarja in dve leti mlajšega Simona Trančarja iz Litije zaradi umora Stojana Kranjca, ki sta ga zagrešila pred skoraj 13 leti. Prvi je dobil 30 let zapora, drugi pa 15. Oba že prestajata zaporno kazen zaradi umora 18-letne Zagorjanke Nine Dobrič, poročajo nekateri mediji.

Koprivnikarja je zaradi umora leta 2008 policiji ovadil prav Trančar. Priznal je, da je bil ob nasilnem dejanju tudi sam zraven, a se Koprivnikarju zaradi strahu ni upal upreti. Trančar je svojo izpoved ponovil na več zaslišanjih, spomladi 2010 pa na sodišču vse skupaj zanikal, saj naj bi v prejšnjih izpovedih govoril po navodilih kriminalistov.

Umor Kranjca naj bi se zgodil poleti 2002 v litijskem motorističnem klubu. Koprivnikar naj bi brez povoda začel Kranjca zmerjati, nato naj bi se nad njim znesel s stolom, nožem in sekiro. Skupaj sta ga nato še davila. Po 45 minutah mučenja sta ga odpeljala na hudourniško območje Konjšice. Tam mu je Koprivnikar še vrgel nož v prsni koš, nakar sta ga vrgla v hudourniško globel. Policija trupla ni nikoli našla.

Preiskovalci so na podlagi te izpovedi prišli tudi do natakarja, ki je tistega večera delal v klubu in je bil priča napadu. Ta je povedal zelo podobno zgodbo kot Trančar ter tudi, da sta mu kasneje storilca priznala umor.

Po besedah predsednice senata Jasmine Javornik je glede na zbrane informacije Kranjc umrl med 30. junijem 2002, ko je po evidencah policije zagrešil prekršek zoper javni red in mir, ter 15. septembrom istega leta, ko sta Koprivnikar in Trančar ubila Nino Dobrič. Tudi za ta umor je Koprivnikar dobil 30 let, Trančar pa pol manj. Upoštevaje ta zločin so jima na torkovem izreku sodbe za umor Kranjca izrekli tudi enotno kazen, in sicer Koprivnikarju 30-letno, Trančarju pa 20-letno. Sodba še ni pravnomočna, še poročajo mediji.