benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sodišče je T-2 zavrnilo obnovitev postopka v tožbi proti Telekomu

Deli na:
Sodišče je T-2 zavrnilo obnovitev postopka v tožbi proti Telekomu

Foto: Arhiv Reporterja

Višje sodišče v Ljubljani je zavrnilo pritožbo družbe T-2, s katero je ta hotela obnoviti postopek v primeru 130-milijonske tožbe proti Telekomu Slovenije. T-2 je odškodninsko tožbo vložil v 2007 zaradi Telekomove domnevne zlorabe prevladujočega položaja, tožbeni zahtevek je bil zavrnjen, T-2 pa si je nato zaman prizadeval postopek obnoviti.

Kot je Telekom Slovenije danes sporočil prek Seoneta, je višje sodišče potrdilo sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča z začetka februarja letos. To je zavrnilo zahtevo družbe T-2 za obnovo postopka, v katerem je od Telekoma Slovenije neuspešno zahtevala odškodnino v višini 129,56 milijona evrov s pripadki. Telekom je sklep višjega sodišča prejel v četrtek.

Družba T-2 je v začetku leta 2007 odškodninsko tožbo vložila zato, ker naj bi jo Telekom Slovenija po njenem mnenju tehnično oviral pri ponujanju paketov za dostop do interneta prek tehnologije VDSL in tako zlorabljal prevladujoči položaj.

Glavna obravnava se je, potem ko je po pisanju medijev prišlo do več zamenjav sodnikov in preklicev obravnav, začela januarja 2013. Sodišče je na prvem naroku ugotovilo, da družba T-2 ni predložila dokazov glede višine tožbenega zahtevka, in tožbeni zahtevek zavrnilo. T-2 je nato zahteval obnovo postopka, a je bila zahteva najprej zavrnjena na prvi stopnji, zdaj pa še na drugi.