ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

tovornjak, počena pnevmatika, izvoz unec Svet24.si

FOTO: Tovornjak s počeno pnevmatiko pristal na ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

hana Njena.si

Hana odšla iz Nemčije

Slovenija

Sodišče dalo zaznambo na zemljišče, ki ga je hotel Janković prodajati na dražbi

Deli na:
Sodišče dalo zaznambo na zemljišče, ki ga je hotel Janković prodajati na dražbi

Ljubljanski župan Zoran Janković po razglasitvi oprostilne sodbe v zadevi Gratel. - Foto: Bobo

Okrajno sodišče v Ljubljani je v sredo odločilo o vpisu zaznambe na funkcionalno zemljišče ob Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu (URI) Soča. Občina ima sedaj osem dni na voljo, da vloži ugovor zoper sklep sodišča, ki bo vpisalo zaznambo v zemljiško knjigo po pravnomočnosti sklepa, so za STA pojasnili na Okrajnem sodišču v Ljubljani.

Vpis zaznambe v zemljiško knjigo na zemljišča ob URI Soča je vložilo državno odvetništvo na predlog ministrstva za zdravje. Hkrati je odvetništvo v ponedeljek vložilo predlog za ugotovitev pripadajočega zemljišča h glavni bolnišnični stavbi URI Soča zaradi ureditve stanja v zvezi z dvema parcelama.

Mestna občina Ljubljana (Mol), ki ima v lasti zemljišče okoli URI Soča, je namreč ministrstvu za zdravje predlagala menjavo tega zemljišča za stavbo na Ulici stare pravde na Poljanah, v kateri danes izvajajo dializo in deluje Center za avtizem. A ker ta menjava ni sprejemljiva za ministrstvo, se je občina odločila za dražbo funkcionalnih zemljišč okoli URI Soča, s katero bi po navedbah ljubljanskega župana Zorana Jankovića le preverili ceno zemljišča.

A za dražbo, ki je bila napovedana za danes, noben kupec ni vplačal varščine, je torek sporočil Janković. Izklicna cena za kvadratni meter je bila 500 evrov. Bodo pa zemljišče ponovno dali na dražbo prihodnji teden, tudi tokrat za namene preverbe tržne cene, a tokrat po nižji izklicni ceni, ki pa še ni znana.

Glede na odziv ljubljanskega župana Jankovića, ki je na torkovi novinarski konferenci med drugim opomnil, da je država za reševanje vprašanja zemljišč imela 12 let časa, je pričakovati ugovor občine. Kot je dejal, vpisa zaznambe na nepremičnino "verjetno ne bomo tako mirno gledali".

Loading...