Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sodišče dalo zaznambo na zemljišče, ki ga je hotel Janković prodajati na dražbi

Deli na:
Sodišče dalo zaznambo na zemljišče, ki ga je hotel Janković prodajati na dražbi

Ljubljanski župan Zoran Janković po razglasitvi oprostilne sodbe v zadevi Gratel. - Foto: Bobo

Okrajno sodišče v Ljubljani je v sredo odločilo o vpisu zaznambe na funkcionalno zemljišče ob Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu (URI) Soča. Občina ima sedaj osem dni na voljo, da vloži ugovor zoper sklep sodišča, ki bo vpisalo zaznambo v zemljiško knjigo po pravnomočnosti sklepa, so za STA pojasnili na Okrajnem sodišču v Ljubljani.

Vpis zaznambe v zemljiško knjigo na zemljišča ob URI Soča je vložilo državno odvetništvo na predlog ministrstva za zdravje. Hkrati je odvetništvo v ponedeljek vložilo predlog za ugotovitev pripadajočega zemljišča h glavni bolnišnični stavbi URI Soča zaradi ureditve stanja v zvezi z dvema parcelama.

Mestna občina Ljubljana (Mol), ki ima v lasti zemljišče okoli URI Soča, je namreč ministrstvu za zdravje predlagala menjavo tega zemljišča za stavbo na Ulici stare pravde na Poljanah, v kateri danes izvajajo dializo in deluje Center za avtizem. A ker ta menjava ni sprejemljiva za ministrstvo, se je občina odločila za dražbo funkcionalnih zemljišč okoli URI Soča, s katero bi po navedbah ljubljanskega župana Zorana Jankovića le preverili ceno zemljišča.

A za dražbo, ki je bila napovedana za danes, noben kupec ni vplačal varščine, je torek sporočil Janković. Izklicna cena za kvadratni meter je bila 500 evrov. Bodo pa zemljišče ponovno dali na dražbo prihodnji teden, tudi tokrat za namene preverbe tržne cene, a tokrat po nižji izklicni ceni, ki pa še ni znana.

Glede na odziv ljubljanskega župana Jankovića, ki je na torkovi novinarski konferenci med drugim opomnil, da je država za reševanje vprašanja zemljišč imela 12 let časa, je pričakovati ugovor občine. Kot je dejal, vpisa zaznambe na nepremičnino "verjetno ne bomo tako mirno gledali".