Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sodba v zadevi Patria bi morala biti izrečena in razglašena že včeraj!

Deli na:
Sodba v zadevi Patria bi morala biti izrečena in razglašena že včeraj!

Pravni strokovnjak nas je opozoril, da naj bi ljubljanska okrajna sodnica Barbara Klajnšek kršila določbo drugega odstavka 443. člena ZKP s preložitvijo razglasitve sodbe za dva dni v zadevi Patria. Spletni portal Požareport je na zahtevo sodišča že moral umakniti fotografijo sodnice Klajnškove.

Druga alineja 443. člen zakona o kazenskem postopku določa, da "po končani glavni obravnavi sodnik takoj izreče sodbo in jo razglasi z bistvenimi razlogi".

To je v knjigi Zakon o kazenskem postopku s komentarjem, ki je leta 2004 izšla pri GV Založbi, zapisal tudi mag. Štefan Horvat. Na strani 925, v točki 5, tako piše:

"V skrajšanem postopku se ne more smiselno uporabiti določbe prvega odstavka 360. člena, po kateri je mogoče v rednem postopku po končani glavni obravnavi za največ tri dni odložiti razglasitev sodbe. Seveda pa tudi v skrajšanem postopku ni vselej mogoče takoj po končani glavni obravnavi izreči sodbe (npr. če gre za več soobdolžencev  in večje število kaznivih dejanj), vendar pa mora biti izrečena in razglašena še istega dne".

Spletni portal Požareport je danes objavil fotografijo sodnice Barbare Klajnšek, ki jo je posnel fotograf Slovenske tiskovne agencije. Fotografija sodnice je bila pred nekaj trenutki s portala umaknjena na zahtevo sodišča.