DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

1683622374-dsc6483-01-1683622348169 Necenzurirano

Zasebniki še do 21 milijonov evrov, vrste v ...

ivan gale pl2 Reporter.si

(PODKAST) Kako je politika hotela uničiti ...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

Nogometna legenda Zlatan Ibrahimović je pri 41 letih končal svojo športno pot, to je po zmagi Milana Odkrito.si

Ko se je poslavljal, je bila ob njem ONA

Granerud Ekipa24.si

Drama na treningu! Najboljši smučarskih skakalec...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Smrt bolnika v Velenju: sum kaznivega dejanja?

Deli na:
Smrt bolnika v Velenju: sum kaznivega dejanja?

Zdravstveni dom Velenje - Foto: Facebook

Nesrečo, ki se je v sredo zjutraj zgodila na Kidričevi cesti v Velenju in v kateri je umrl 74-letni moški, policija obravnava kot prometni dogodek, preverja pa tudi, ali obstaja sum morebitnega kaznivega dejanja. Dogodek, povezan tudi z Zdravstvenim domom Velenje, bo med drugim tudi tema novinarske konference ministrstva za zdravje ob 13.30.

Da je v sredo zjutraj na poti v Zdravstveni dom (ZD) Velenje umrl 74-letni občan, ki se je tja drugič v manj kot dveh urah odpeljal sam, ker naj ZD Velenje ne bi imel na voljo reševalnega vozila, je v četrtek prvi poročal Večer.

ZD Velenje se bo po napovedih danes odzval na dogajanje. Kot je za STA povedal direktor ZD Velenje Janko Šteharnik, imajo ob 12. uri sestanek strokovne komisije, ki bo primer obravnavala, nato pa bodo predstavniki ZD Velenje na daljavo sodelovali na novinarski konferenci, ki jo v zvezi z več temami ob 13.30 v Ljubljani organizira ministrstvo za zdravje.

Glede sredinega dogodka v Velenju pa so s Policijske uprave (PU) Celje danes sporočili, da so bili v sredo okoli 5.30 obveščeni o prometni nesreči, do katere je prišlo na Kidričevi cesti in v kateri je umrl 74-letni moški.


Po podatkih policije je voznik v bližini križišča Kidričeve in Vodnikove ceste nenadoma prižgal vse štiri smerokaze, zapeljal v desno in trčil v kovinsko ograjo. Od kovinske ograje ga je odbilo v levo čez oba prometna pasova, kjer je zapeljal čez robnik in z vozilom obstal na živi meji, ki ločuje smerni vozišči.

Očividec dogodka je o dogajanju obvestil reševalce, ki so 74-letniku na kraju poskušali pomagati, vendar je bilo prepozno. "Ugotovljeno je bilo, da smrt 74-letnika ni bila posledica prometne nesreče. Zadevo zato obravnavamo kot prometni dogodek," so navedli na PU Celje.

Glede na četrtkove objave v medijih o okoliščinah, ki naj bi privedle do omenjenega dogodka, so policisti takoj začeli z zbiranjem obvestil in preverjanjem vseh okoliščin v smeri obstoja suma morebitnega kaznivega dejanja, so še zapisali pri PU Celje.

Zaradi dogodka naj bi nekateri občani danes ob 11. uri pred ZD Velenje prižgali sveče.