klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Smrt bolnika v Velenju: sum kaznivega dejanja?

Deli na:
Smrt bolnika v Velenju: sum kaznivega dejanja?

Zdravstveni dom Velenje - Foto: Facebook

Nesrečo, ki se je v sredo zjutraj zgodila na Kidričevi cesti v Velenju in v kateri je umrl 74-letni moški, policija obravnava kot prometni dogodek, preverja pa tudi, ali obstaja sum morebitnega kaznivega dejanja. Dogodek, povezan tudi z Zdravstvenim domom Velenje, bo med drugim tudi tema novinarske konference ministrstva za zdravje ob 13.30.

Da je v sredo zjutraj na poti v Zdravstveni dom (ZD) Velenje umrl 74-letni občan, ki se je tja drugič v manj kot dveh urah odpeljal sam, ker naj ZD Velenje ne bi imel na voljo reševalnega vozila, je v četrtek prvi poročal Večer.

ZD Velenje se bo po napovedih danes odzval na dogajanje. Kot je za STA povedal direktor ZD Velenje Janko Šteharnik, imajo ob 12. uri sestanek strokovne komisije, ki bo primer obravnavala, nato pa bodo predstavniki ZD Velenje na daljavo sodelovali na novinarski konferenci, ki jo v zvezi z več temami ob 13.30 v Ljubljani organizira ministrstvo za zdravje.

Glede sredinega dogodka v Velenju pa so s Policijske uprave (PU) Celje danes sporočili, da so bili v sredo okoli 5.30 obveščeni o prometni nesreči, do katere je prišlo na Kidričevi cesti in v kateri je umrl 74-letni moški.


Po podatkih policije je voznik v bližini križišča Kidričeve in Vodnikove ceste nenadoma prižgal vse štiri smerokaze, zapeljal v desno in trčil v kovinsko ograjo. Od kovinske ograje ga je odbilo v levo čez oba prometna pasova, kjer je zapeljal čez robnik in z vozilom obstal na živi meji, ki ločuje smerni vozišči.

Očividec dogodka je o dogajanju obvestil reševalce, ki so 74-letniku na kraju poskušali pomagati, vendar je bilo prepozno. "Ugotovljeno je bilo, da smrt 74-letnika ni bila posledica prometne nesreče. Zadevo zato obravnavamo kot prometni dogodek," so navedli na PU Celje.

Glede na četrtkove objave v medijih o okoliščinah, ki naj bi privedle do omenjenega dogodka, so policisti takoj začeli z zbiranjem obvestil in preverjanjem vseh okoliščin v smeri obstoja suma morebitnega kaznivega dejanja, so še zapisali pri PU Celje.

Zaradi dogodka naj bi nekateri občani danes ob 11. uri pred ZD Velenje prižgali sveče.