blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

mavrica Svet24.si

Tedenski horoskop: Spremembe bodo različnih vrst

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Slovenija

SMC: Desus igra nespodobno predvolilno igro

Deli na:
SMC: Desus igra nespodobno predvolilno igro

Foto: Bobo

Vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer je po predstavitvi predloga DeSUS o izrednem usklajevanju pokojnin dejala, da te poteze niso usklajevali, kot to počnejo sicer. "Zato mi je žal, da jo moram oceniti kot nespodobno predvolilno politično potezo," je dejala. Dodala je, da se bodo z vsebino predloga DeSUS še seznanili in nato ukrepali.

"Ne samo za DeSUS, za vse stranke, tudi za SMC, so upokojenci ena od zelo pomembnih in tudi ranljivih družbenih skupin," je dejala Kustec Lipicerjeva na novinarski konferenci, ki je bila sicer namenjena noveli zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja. Po njenih besedah delajo vse, kar je v mejah javnofinančnih zmožnosti, da jim poskušajo zagotoviti najboljšo možno kakovost življenja.

"A to delamo v sodelovanju, dogovoru in usklajevanju z ostalimi strankami. DeSUS je naša koalicijska stranka, z njo vedno usklajujemo vse pobude, ki pridejo na dnevni red. Te današnje pa nismo usklajevali, o njej smo izvedeli preko medijev, zato mi je žal, da jo moram oceniti kot nespodobno predvolilno politično potezo," je pojasnila.

V koalicijski SD predlog DeSUS še preučujejo in se nanj še niso odzvali.

V DeSUS so namreč pripravili predlog novele zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju in ga v sopodpis poslali tudi vsem poslanskim skupinam, vložiti pa ga nameravajo v četrtek. Kot so predstavili na današnji novinarski konferenci, želijo s predlagano novelo odpraviti zaostanek pokojnin iz časa, ko se te zaradi varčevalnih ukrepov niso usklajevale. Tako bi se poleg že dogovorjene izredne uskladitve leta 2018 pokojnine izredno usklajevale še v letih 2019-2022, finančni učinek novele pa je približno milijardo evrov.