sara volcic 6 Dobra karma

Lepi televizijki je srce ukradel in pozdravil ...

profimedia-0577666516 Svet24.si

Paris Hilton hoče dvojčka, zato je šla na ...

janez jansa bobo2 Reporter.si

Janša podelil priznanje kitajski družbi Huawei, ...

Tovorno vozilo, slovenska policija, tovornjak, priklopnik Svet24.si

Policisti o vnosu virusa v Slovenijo: izsledili so...

holokavst, nova24tv Necenzurirano

Mediji SDS v postelji z zanikovalci holokavsta ...

raiven, sara-briški Odkrito.si

Poglej jo, je že spremenila pričesko

solze-v-raju Njena.si

Solze v raju se bodo končale s smrtnimi žrtvami

Slovenija

Sluga: V SMC ni razkola

Deli na:
Sluga: V SMC ni razkola

Janja Sluga - Foto: Primož Lavre

Vodja poslancev SMC Janja Sluga je potrdila, da bo izvršni odbor stranke popoldne razpravljal o aktualnih temah. Kot zatrjuje, v stranki in poslanski skupini ni razkola. O tem se namreč v javnosti ponovno ugiba po potezah vlade glede začasne ustavitve financiranja STA. Pričakovati pa je, da bo izvršni odbor spregovoril tudi o tej temi.

Svet SMC po besedah Sluge ni sklican, izvršni odbor pa bo danes preko povezave Zoom kot običajno razpravljal o aktualnih temah. Predlaganih sklepov ni, med drugim pa bodo potrdili nove člane stranke.

Kot je v izjavi za STA spomnila Sluga, so liberalna stranka in imajo vedno različna mnenja o posameznih vsebinah, na koncu pa jih soočijo in zavzamejo stališče.


V medijih so se namreč po tistem, ko se je vlada v ponedeljek seznanila z informacijo Urada vlade za komuniciranje (Ukom) o začasni ustavitvi financiranja STA, okrepila ugibanja o napetostih v SMC. Razlog za prekinitev financiranja je po navedbah Ukoma zavračanje posredovanja dokumentov, iz katerih bi lahko razbrali finančno poslovanje STA. Vodstvo STA je navedbe zavrnilo. Po njegovi presoji je Ukom s svojimi zahtevami presegel zakonska in pogodbena pooblastila, do katerih ima po zakonu o STA pravico le vlada.

V DeSUS in poslanska skupina SMC so v torek navedli, da zahtevajo umik sklepa, s katerim je vlada sprejela informacijo Ukoma. Medtem pa je prvak SMC in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek na Twitterju zapisal, da ima vlada kot ustanoviteljica in družbenica pravico zahtevati podatke o finančnem poslovanju agencij. V sredo pa k temu dodal še, da je dejstvo tudi, da je "lastnik zlorabil te zadeve za zadeve, ki niso pomembne, in prišli smo do tega, da imamo zastrupljeno okolje. Tako, kot je, ne more biti," je navedel.

V petek bo o vladnih potezah glede financiranja STA na zahtevo štirih opozicijskih strank razpravljal parlamentarni odbor za kulturo. Če bodo sklepi skladni s stališči SMC, jih utegnejo po pričakovanjih podpreti. Prav tako DeSUS. Koalicija naj bi se sicer pred sejo odbora o tem usklajevala.

Loading...