900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SLS vabi v svoje vrste nekdanje, tudi izključene člane - brata Podobnik in Franca Kanglerja

Deli na:
SLS vabi v svoje vrste nekdanje, tudi izključene člane - brata Podobnik in Franca Kanglerja

Foto: Primož Lavre

Podpredsednik SLS Primož Jelševar, ki je po odstopu predsednika Marka Zidanška prevzel vodenje stranke do kongresa, je vsem v preteklosti izključenim članom danes poslal vabilo v stranko in jih pozval k medsebojni spravi.

Prejšnji petek je v šoli Grm v Novem mestu potekal že prvi spravni sestanek, katerega so se udeležili tudi nekateri dolgoletni člani, ki so bili izključeni oziroma so iz stranke izstopili. Po naših informacijah so bili na sestanku tudi nekdanja predsednika Marjan in Janez Podobnik ter nekdanji mariborski župan Franc Kangler. Gostitelj srečanja je bil državni svetnik Tone Hrovat.

Glavni odbor SLS je na svoji zadnji seji sprejel tudi sklep o ustanovitvi Skupine za analizo, pripravo na Kongres in lokalne volitve. Na pobudo te Skupine je v. d. predsednik Jelševar na pogovor o prihodnosti SLS in o povezavah na desnosredinskem političnem prostoru povabil vse tiste, ki so v preteklosti igrali aktivno vlogo v SLS.

 »Izkušnje vzponov in padcev SLS preteklih 30ih let nas učijo, da popoln odtenek zelene barve ne obstaja. Iste izkušnje terjajo pomen razumevanja dialoga, odpuščanja in sodelovanja med vsemi odtenki. SLS je stranka širine in lahko obstaja, le če uspemo najti harmonijo med različnimi odtenki zelene barve, ki so jih v preteklosti večkrat poskušali prečistiti. To je težka naloga, ki je ne more opraviti en človek sam, zato vas na tem mestu prosim, da mi pri tem pomagate,« je danes v sporočilu za javnost zapisal Jelševar.